Dit recept zat al een tijdje in mijn hoofd: aubergine rolletjes. Ik wilde ze maken met lamsgehakt, maar dat zag ik steeds maar niet liggen in de supermarkt. Dus werd het rundergehakt. Ik heb er een herfsttwist aan gegeven met kaneelpoeder, komijnzaad en cayennepeper. Super lekker!

Deze aubergine rolletjes kun je eten als bijgerecht, maar je kunt ze ook op een beetjeĀ rucola leggen, een tomaat in blokjes toevoegen en deze aubergine rolletjes met gehakt als lunch eten. Want koud smaken ze ook heerlijk! Ideaal als je wat overhoudt.

Aubergine heeft van zichzelf niet zo heel veel smaak, het neemt vooral de smaken op van andere ingrediĆ«nten. De auberginerolletjes zorgen in dit recept voor een fijne structuur: een zachte en sappige buitenkant. De binnenkant bevat een explosie aan herfstige smaken en is door de toevoeging van cottage cheese lekker smeuĆÆg.

Aubergines zijn er in vele maten en kleuren. Wij kennen vooral de paarse aubergine, maar in ThailandĀ bijvoorbeeld kennen ze kleine witte aubergines. Maar je hebt ze ook in het groen, lichtpaars en zelfs gestreept.
Je kunt een aubergine niet rauw eten. Het is niet alleen helemaal niet lekker,Ā je kunt er ook darm- en maagklachten van krijgen. Dat komt door het stofje solanine. In grote hoeveelheden is die stof giftig. Daarom grillen we de aubergine plakken lekker gaar en zacht in een grillpan, zo verdwijnt deze stof.

Aubergine rolletjes

Lekkere snack van groente
30 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Aubergine
  • 3 el Olijfolie
  • 1 Rode ui
  • 200 gr Gehakt - rund
  • 1 tl Komijnzaad
  • 1/2 tl Kaneelpoeder
  • 1 tl Cayennepepe
  • 1/2 tl Zeezout
  • 2 takjes peterselie - vers
  • 150 gr Cottage cheese

Zo maak je het

  • Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik en grill ze in een grillpan aan beide kanten lichtbruin en zacht, met de olijfolie
  • Snipper ondertussen de ui, voeg toe aan het gehakt en bak het gehakt rul (de ui is nog knapperig als het gehakt gaar is)
  • Roer de kruiden (komijnzaad, kaneelpoeder, cayennepeper en zeezout) door het gehakt
  • Snijd de peterselie fijn en voeg dit ook toe aan het gehaktmengsel
  • Leg de plakken gegrilde aubergine op een snijplank, schep er een beetje cottage cheese op, daarna een schep van het gehaktmengsel en rol de aubergine op, leg met het uiteinde naar onderen op een bord zodat de aubergine rolletjes niet open rollen
Print dit recept
Recept: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer