We hebben al vaker een aubergine salade gemaakt, maar deze gegrilde aubergine salade is wel heel erg lekker! Er gaat granaatappel door. Een heerlijk en gezond stuk fruit dat we weer in de supermarkt zagen liggen.

De granaatappel is ongeveer zo groot als een grapefruit, heeft een harde schil en van binnen allemaal kleine pitjes met daarom een soort gelei. Tussen die pitjes zitten dan ook nog vliesjes. We hebben al eens gestunteld met het openmaken van zo’n granaatappel, maar het kan eigenlijk heel eenvoudig. Gelukkig tipte een collega mij, toen ze zag hoe ik worstelde en hoe de pitjes over de tafel schoten! Hoe doe je dat dan? Je snijdt de granaatappel doormidden, pakt een pollepel of gewone lepel en slaat vervolgens met de bolle kant van de lepel krachtig op de schil. Houdt de granaatappel daarbij boven een schaal, zo knoei je het minst. Je zult zien dat de pitjes er gewoon uit komen vallen. Vervolgens hoef je alleen nog wat vliesjes weg te halen. Bij deze aubergine salade kun je dit prima doen als de aubergine plakken in de grillpan liggen. En het is toch ook wel best leuk, lekker slaan op die granaatappel ;-). We maken deze salade overigens best pittig met een verse teen knoflook. Ben je daar minder van, dan kan je natuurlijk ook minder knoflook gebruiken. Wij hebben in ieder geval goed gesmuld van deze aubergine salade met granaatappel. Eet smakelijk!

Aubergine salade met granaatappel

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Aubergine
  • 1/2 Granaatappel
  • 1 Tomaat
  • 4 el Olijfolie
  • Peper - naar smaak
Voor de dressing
  • 1 teen Knoflook
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el koriander - vers
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Was de aubergine en snij in dunne lange plakken
  • Smeer de plakken in met olijfolie en bestrooi met wat peper
  • Bak de aubergine plakken in een grillpan aan beide kanten 5 minuten
  • Snij ondertussen de tomaat in plakken
  • Snij de granaatappel doormidden, je gebruikt 1 helft
  • Houd de granaatappel met de open kant naar beneden boven een bakje, en sla met een pollepel op de schil, zodat de roze pitjes eruit vallen. De laatste paar pitjes moet je misschien even helpen. Haal de witte vliesjes er tussenuit
  • Snij de knoflook en koriander fijn en meng met de olijfolie, wat peper en zout in een schaaltje
  • Leg nu de plakken aubergine, tomaat en de granaatappel in twee diepe borden, druppel de dressing er overheen
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer