I’ts that time of the year … wij zijn stiekem dol op de feestdagen! De kerstdagen zijn bij ons altijd snel gevuld omdat we samen nietĀ vier maar acht ouders hebben. We kunnen helaas niet elk jaar bij iedereen zijn, maar een feit is inmiddels dat kerst bij ons meestal langer duurt dan de standaard 2 kerstdagen :-) We houden van lekker eten, maar vies vol zitten, daar hebben we echt een hekel aan. En alle dagen ongezond eten, daar krijg je een lamlendig en fatsig gevoel van! Gelukkig worden de porties ietsĀ kleiner en is gezond niet suf meer.

Speciaal voor kerst hebben we een salade recept bedacht: een kerstsalade die niet zwaar is, maar fris en licht (Ik wed dat er genoeg andere ‘zware’ dingen op tafel staan). Deze salade zorgtĀ bovendien voor een mooie lading vitamines en mineralen. En dat kunnen we wel gebruiken. Maar naast gezond en licht, moet een kerstsalade er feestelijk en kerstig uitzien. Dat is wel gelukt! Het groen van de spinazie en het rood van de granaatappelpitjes zijn natuurlijk dĆØ kleuren van het kerstfeest. En het smaakt erg goed! Wij hebben deze kerstsalade gisteravond met zijn tweetjes gegeten, aangevuld met een stukje vlees. Maar als bijgerecht van het kerstdiner is deze mooie kerstsalade goed voor vier personen.

Meer gezonde inspiratie opdoen voor de feestdagen, bekijk dan al onze kerstrecepten.

Kerstsalade met granaatappel

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 90 gr Spinazie
  • 2 Sinaasappels
  • 1/2 Granaatappel
  • 1/4 Rode ui
  • 1 el Olijfolie
  • Peper en Zou - naar smaak
  • 2 takjes peterselie - vers

Zo maak je het

  • Verdeel de spinazieblaadjes over een bord of schaal
  • Pel de sinaasappels, haal de helften van elkaar
  • Leg de helften op een snijplank en snijd er plakjes van
  • Bewaar 1/4 van een sinaasappel en knijp het sap eruit boven een schaaltje
  • Verdeel de plakjes sinaasappel over de spinazie
  • Snijd de granaatappel doormidden, bewaar de helft in folie in de koelkast
  • Houd de granaatappelhelft bovenin een schaal en sla met een pollepel op de schil zodat de pitjes eruit vallen
  • Strooi de pitjes over de salade
  • Snijd 1/4 van een rode ui fijn en strooi over de salade
  • Voeg de olijfolie en wat peper en zout toe aan de sinaasappelsap in het schaaltje, druppel over de salade
  • Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en strooi over de salade
Print dit recept
Recept: Bijgerecht, kerstrecept, Salade
Keuken: Nederlands
Porties: 4
Door: Sven