Een verrassend lekkere variatie op de bekende aardappelpuree is deze puree van knolselderij met gember. De verse gember geeft het recept een frisse en pittige bite en is daardoor goed te combineren met sterk gekruid vlees. Knolselderij bevat bovendien veel calcium, kalium, ijzer, en vitamine B, C, E en K. Super gezond en voedzaam. Daarnaast bevat knolselderij per 100 gram slechts 30Ā calorieĆ«n. Gewoon weer eens wat anders dan de standaard aardappel dus ;)

Puree van knolselderij met gember

40 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Knolselderij
  • 15 gr Gember
  • 1 kopje Melk
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Zet een pan met water op het vuur en voeg hier wat zout aan toe
  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes
  • Voeg de gesneden knolselderij toe aan het kokende water en breng opnieuw aan de kook
  • Laat het 30 minuten zachtjes koken
  • Rasp de gember
  • Giet de knolselderij af en voeg de gember en de melk toe
  • Stamp of prak het tot een puree
  • Breng op smaak met peper en zout
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Sven