Chocolade ijs zonder suiker, kan dat? Jazeker! Natuurlijk zitten er wel een klein beetje suiker in de producten die we gebruiken. We voegen alleen geen suiker toe. Deze chocolade ijsjes maken we van banaan, kokoswater en cacao.

Cacao is de basis van chocolade. Hoe puurder de chocolade is, hoe meer cacao en hoe minder suiker het bevat. wist je dat witte chocolade 0% cacao bevat en eigenlijk helemaal geen chocolade genoemd mag worden? Dit chocolade ijs recept bevat dus alleen maar cacao en helemaal geen toegevoegd suiker!Ā De rijpe bananen geven dit chocolade ijs een zoete smaak en we gebruiken het kokoswater, datĀ vrij neutraal smaakt, als verdunner. Deze chocolade ijsjes maak je binnen 10 minuten, zijn verrassend lekker en gezond! Dat is toch ideaal?

Bananen bevatten een flinke portie mineralen en vitamines waaronder kalium, magnesium, ijzer en de vitamines A, B3, B6 en C. Banaan bevat bovendien veel vezels. Veel mensen denken nog steeds dat bananen verstoppend werken en dat je vooral geen banaan moet eten als je last hebt van obstipatie.Ā Dit is echter een fabel. De vezels in banaan zorgen juist voor een goede consistentie van de ontlasting.

De cacao in dit chocolade ijs recept bevat ook erg veel goede stoffen voor je lichaam. De vitamines B11, B6, B1, B2 en de mineralen kalium, magnesium, natrium, koper, ijzer, calcium, zink en fosfor zijn allemaal aanwezig inĀ cacao.

Kokoswater is het sap uit de jonge kokosnoot. Ā Je kan kokoswater in een pak kopen in de supermarkt. Let er wel op dat je geen gesuikerde variant koopt. Kokoswater bevat kalium, magnesium, natrium, fosfor, koper, vitamine B en vitamineĀ C.

Chocolade ijs zonder suiker

Zelf gezonde ijsjes maken? Het kan met dit leuke recept
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 150 ml Kokoswater
  • 3 Bananen
  • 1 el Cacao
  • 150 ml Kokoswater
  • 3 Banaan
  • 1 el Cacao

Zo maak je het

  • Pel de bananen en meng ze met het kokoswater en de cacao in een blender
  • Schenk het mengsel in de ijsvormpjes en steek de stokjes erin
  • Plaats de ijsvormpjes voor minimaal 4 uur in de vriezer
Print dit recept
Recept: tussendoortje
Keuken: Hollands
Porties: 6
Door: Jennifer