We hebben al heel wat dessert recepten verzonnen voor ons blog Voedzaam & Snel, maar dit watermeloen dessert met pure chocolade en amandelen is er zo eentje die we blijven maken.

We hebben er echt van zitten smullen en dachten: Ā dit is een knaller! We combineren halfvolle yoghurt met watermeloen, amandelen en pure chocolade, in een leuk glas. Het ziet er best sjiek uit, maar dit watermeloen dessert is eenvoudig om te maken.

Watermeloen smaakt het lekkerst in het voorjaar en in de zomer. Ze zijn dan heerlijk zoet en sappig. Watermeloen bestaat voor een heel groot gedeelte uit water, vandaar dat het ook zo lekker de dorst lest. Naast water bevat watermeloen ook veel vitamine C, ijzer en kalium. Maar ook lycopeen en bĆØtacaroteen vind je in de watermeloen. Deze stofjes helpen je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Wist je dat watermeloen pas ruime tijd na de Tweede Wereldoorlog in Nederland werd ingevoerd? Ā We genieten dus nog helemaal niet zo lang van de heerlijke vrucht watermeloen in Nederland. Misschien is dat wel de reden dat je nog helemaal niet zo veel watermeloen dessert recepten op internet tegenkomt? We hopen dat je dit watermeloen toetje net zo lekker vindt als wij. Wij gaan hem nog vele keren maken!

Watermeloen dessert met pure chocolade en amandelen

Een gezond toetje met watermeloen, amandelen en pure chocolade
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Watermeloen zonder pitten - 1/4 - 500 gram
  • 30 gr Amandelen - ongezouten en geroosterd - 30 gram
  • Halfvolle yoghurt - zoveel als nodig
  • 30 gr Pure chocolade - 85%

Zo maak je het

  • Pak 2 leuke glazen
  • Snijd de watermeloen in blokjes
  • Vermaal de pure chocolade fijn in de keukenmachine (of hak met een mes)
  • Leg 1/3 van de meloen, chocola en noten in de glazen
  • Giet er yoghurt overheen tot 1/3 van het glas
  • Leg nu weer 1/3 van de meloen, chocola en noten in het glas
  • Giet weer bij met yoghurt totdat het glas bijna vol is
  • Leg nu de rest van de meloen, chocola en noten in het glas
  • Serveer met een lange dessertlepel
Print dit recept
Recept: Dessert
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer