Een verkoelend ijsje op zijn tijd is best wel lekker. Nog leuker is het om zo’n ijsje zelf te maken, als je in het weekend lekker thuis bent. In dit recept maken we yoghurtijs met kersen.

Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar zelf yoghurtijs maken is niet meer dan een smoothie maken en er stukjes kers aan toevoegen. Bekijk van te voren even hoeveel water er in je ijsvormpjes gaat, zodat je wel genoeg vulling hebt voor je ijsjes. In onze ijsvormpjes gaat ongeveer 400 ml. Dit yoghurtijs recept met kersen heeft een friszure smaak met af en toe een zoete verrassing van een stukje kers. Lekker hoor!

Behalve dat yoghurtijs zelf maken helemaal niet moeilijk is, is het ook nog eens een stuk gezonder. In deze ijsjes gaan Griekse yoghurt, Cantaloupe meloen, limoensap en kersen. We gebruiken geen suiker! Een rijpe meloen en zoete kersen zorgen voor een lekkere smaak. De limoensap en de yoghurt zorgen voor frisheid. De natuur heeft al zoveel goeds te bieden, geniet ervan! :-)

Yoghurtijs met kersen

Meloen, limoen en kersen, samen met romige yoghurt als ijsje
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 250 gr Cantaloupe meloen
  • 1 Limoen
  • 100 ml Kersen

Zo maak je het

  • Schil de Cantaloupe, snijd in grove stukken en leg deze in een blender
  • Knijp de limoen uit boven de blender
  • Voeg de yoghurt toe
  • Blend alles tot een glad geheel
  • Verwijder de steeltjes en de pit van de kersen en snij de kersen in vieren
  • Leg de helft van de kersen in de ijsvormpjes, giet het yoghurtmengsel erbij tot 3/4 en verdeel de rest van de kersen in de ijsvormpjes
  • Vul de ijsvormpjes nu tot de rand met het yoghurtmengsel
  • Steek de stokjes erin en plaats de ijsjes voorzichtig in de vriezer voor minimaal 4 uur
Print dit recept
Recept: tussendoortje
Keuken: Hollands
Porties: 6
Door: Jennifer