Super leuk vinden we het om dit seizoen voor het eerst groente uit eigen tuin te eten. De aubergines doen het erg goed. Wat te doen met flink wat verse groente? Je maakt er soep van! Vandaag eten we pittige aubergine soep met pijnboompitten, heerlijk :-D

Aubergines, in de winkel zien ze er altijd prachtig glad en paars glimmend uit. Groentes die niet mooi genoeg zijn, komen de supermarkt niet eens in. Jammer, want er gaat zoveel goede groente verloren omdat het er alleen niet zo mooi uitziet. Onze aubergines uit eigen tuin zijn ook paars glimmend, maar steeds anders van vorm en met wat minder mooie plekjes. De smaak daarentegen is veel beter. En ook fijn: het bevat geen pesticiden.
We lazen laatst in de GezondNU over kromkommer: deze meiden zetten zich in voor minder verspilling in de voedselketen enĀ proberen gekke en misvormde groente weer op je bord te krijgen in plaats van in de vuilcontainer. Een super leuk initiatief! We ontdekten ook dat als je je eigen groente verbouwd, je echt ontdekt hoe groente groeit. We weten er eigenlijk zo weinig van, omdat we het altijd maar in de supermarkt halen waar het netjes gesorteerd ligt en van aarde ontdaan is.

Aubergine soepĀ recept

In dit aubergine soep recept voor 2 personen gaat 500 gram aubergine, maar ook rode paprika, verse peterselie, knoflook, ui en geroosterde pijnboompitjes. Het is een heerlijke aubergine soep geworden! We grillen de aubergine eerst, voordat het de soep ingaat. Dit geeft de aubergine soep een heerlijke smaak. De pijnboompitjes maken de aubergine soep helemaal af.

Aubergine soep

Een heerlijke vegetarische soep die je gewoon geproefd moet hebben!
10 min
35 min
45 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Aubergine
  • 1 Rode paprika
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 Ui
  • 20 gr Pijnboompitten
  • 3 el Olijfolie
  • Bouillonpoeder
  • 1 l Water
  • 1/2 tl Cayenne paper
  • 2 el peterselie - vers
  • 1 klontje Roomboter

Zo maak je het

  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken, smeer ze in met olijfolie en bak ze in de grilpan ongeveer 2 minuten per kant
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn, snijd de paprika in kleine blokjes
  • Bak de paprika, ui en knoflook met een klontje roomboter 5 minuten in een soeppan
  • Vul de waterkoker met een liter water en zet aan
  • Snijd de aubergine in blokjes en voeg ze toe, giet het hete water er overheen, voeg de bouillonpoeder toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken
  • Snijd de peterselie en voeg de helft samen met de cayenne peper toe aan de soep
  • Bak de pijnboompitten lichtbruin in de grilpan
  • Haal de soep na de 10 minuten van het vuur, pureer de soep grof met eens staafmixer
  • Serveer de aubergine soep met de gebakken pijnboompitjes en de rest van de peterselie
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer