Wat een uitvinding: bloemkool als couscous! Het is weer een manier om meer groente op een dag binnen te krijgen. Want wist je dat slechtsĀ 5% van alle mannen en vrouwen de aanbevolen 2 ons groente per dag binnenkrijgt? Van de kinderen tussenĀ 7 en 18 jaarĀ eet zelfs maar 1% die aanbevolen hoeveelheid groente van 2 ons per dag*.

En die 2 ons per dag is al weinig. Wij zijn van mening dat iedereen nog meer groente zou moeten binnenkrijgen dan maar 2 ons per dag. En met onze recepten kom je echt een heel eind :-) Groente bevat zoveel verschillende vitamines, mineralen en vezels, je hebt zoveel verschillende soorten en je kunt er zoveel lekkere gerechten mee bereiden. Gek eigenlijk dat zoveel mensen zo weinig groente eten, ze weten niet wat ze missen.

Deze bloemkoolcouscous met doperwten en rode ui bijvoorbeeld. Het is een verrukkelijk goed geslaagde variant op ons eerste recept met bloemkoolcouscous, dat eigenlijk ook al heerlijk was:Ā Couscous van bloemkool met dadels, fetaĀ en kip. Maar deze bloemkoolcouscous is vegetarisch: zo is er nĆ³g meer ruimte voor groente!

Want met dit recept eet je per persoon ongeveer 300 gram bloemkool, 200 gram tomaat, 75 gram doperwten, 25 gram rode ui en nog eens bijna 6 gram aan verse kruiden: munt, koriander en peterselie. Dat is bij elkaar zo’n 6 ons groente per persoon in Ć©Ć©n gerecht. Als je dan ontbijt met een groene smoothie en luncht met een salade van gegrilde aubergine … Die 2 ons groente per dag, dat is dan toch niks!

* bron:Ā http://www.nationaalkompas.nl/gezondheidsdeterminanten/leefstijl/voeding/hoeveel-mensen-voldoen-aan-de-richtlijnen-goede-voeding/

Bloemkoolcouscous met doperwten en rode ui

25 min
25 min
50 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 600 gr Bloemkool
  • 150 gr Doperwten - diepvries
  • 1/2 Rode ui
  • 3 Trostomaten
  • 150 gr Feta
  • 5 gr munt - vers
  • 3 gr koriander - vers
  • 3 gr peterselie - vers
  • 2 el Olijfolie
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Doe de doperwten in een pannetje, leg ze net onder water en kook ze in 6-8 minuten gaar
  • Snijd de bloemkool in roosjes
  • Vermaal de bloemkool in de keukenmachine tot couscous formaat
  • Bak de couscous 3 minuten in een droge pan en schep het daarna in een grote schaal
  • Snipper de rode ui, leg de ui in een schaaltje met de olijfolie en wat peper en zout
  • Snijd de tomaten en de feta in blokjes
  • Snijd de koriander, munt en peterselie fijn
  • Giet de doperwten af en meng ze samen met de tomaten, feta en 2/3 van de gesneden kruiden door de couscous, giet nu ook de olijfolie erbij en hussel alles voorzichtig
  • Schep de bloemkoolcouscous op een leuke schaal en strooi de rest van de kruiden er overheen
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd, Diner
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer