Twee weken geleden hebben 25 insiders van Voedzaam & Snel gestreden tegen 25 insiders van De Hippe Vegetariër. Wie maakte de mooiste foodfoto van het winnende gerecht uit ‘Over smaak valt te twisten’? Voordat we de winnaar van de blogbattle bekend maken wil ik iedereen uit team V&S bedanken voor het maken van de prachtige foto’s.

Wil je het winnende recept ook maken? Bekijk hier het filmpje. Onderaan deze post kun je het recept vinden!

 

And the winner is:

Andreas Hendrikus uit team De Hippe Vegetariër. Gefeliciteerd namens Voedzaam & Snel. Andreas maakt kans op een mooie keukenmachine t.w.v. € 250,- Blijf op de hoogte van de andere blogbattles op: www.blogbattle.hellofresh.nl

Helaas team Voedzaam & Snel :-( Wij hebben met 1265 stemmen niet gewonnen van de 1626 stemmen die DHV gekregen heeft. Maar ach.. we hebben wel mooi een week lang kunnen eten van heerlijke recepten uit de HelloFresh Box en als ik heel eerlijk ben en het bekijk vanuit fotografisch oogpunt dan zat de mooiste foto echt bij ons hoor ;-) haha.

HelloFresh box met korting

Ben je enthousiast geworden door de mooie foto’s en de lekkere gerechten? Met deze kortingscode: VOEDZAAMSNEL2X10 krijg je twee keer € 10,- korting op je HelloFresh foodbox! Bestel hem hier: www.hellofresh.nl/tasty/boxen/ Maar dat is niet alles (het lijkt TellSell wel) Je krijgt er een super coole waterinfuser bij! Je weet wel zo’n waterfles waar je vers fruit in kunt doen zodat de smaak van het fruit in het water trekt. Lekker!

* Actievoorwaarden: Bij bestelling van een Original- Veggie- of Familybox krijg je op de eerste 2 boxen €10,- korting per box. Deze actie is niet te combineren met andere aanbiedingen. HelloFresh biedt een flexibel lidmaatschap. Er geldt geen minimaal af te nemen hoeveelheid boxen. Opzeggen, pauzeren en maaltijden kiezen kun je wekelijks doen tot woensdag 23:59 uur via jouw online account, app of de klantenservice.

* Als je een lidmaatschap bij HelloFresh aflsuit, heb je 14 dagen bedenktijd om het lidmaatschap te herroepen. Deze bedenktijd gaat lopen vanaf ontvangst van de eerste HelloFresh Box. Voor meer informatie over het herroepingsrecht verwijzen wij je naar de algemene voorwaarden op www.hellofresh.nl.

Gevulde courgette met ratatouille van champignons

Heerlijk vegetarisch gerecht gemaakt met de HelloFresh foodbox
10 min
20 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 170 gr parelgerst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 200 gr broccoli
  • 40 gr walnoten
  • 200 gr champignons - of paddenstoelenmix
  • 2 takjes tijm - vers
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el roomboter
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de broccoli en courgette. Bereid de bouillon in een andere pan met deksel en voeg de parelgerst toe. Kook, afgedekt, 25 minuten. Giet daarna af indien nodig en laat afgedekt uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in de breedte in drie gelijke stukken per persoon. Verwijder de zaadlijsten van de courgette met een lepel zodat er een kuipje ontstaat. Snijd de zaadlijsten klein en bewaar apart. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Hak de walnoten fijn.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, 2 – 3 minuten lichtbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de zaadlijsten en champignons of paddenstoelenmix toe en bak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de courgette-kuipjes en de broccoli 4 – 5 minuten in de grote pan met deksel op middellaag vuur. Giet daarna af, leg de courgette op een schone theedoek en laat de broccoli in de pan uitstomen.
  • Plaats de courgettekuipjes op een bakplaat met bakpapier en vul met champignonmengsel. Bestrooi met de helft van de walnoten en de helft van de geitenkaas. Bak 10 minuten in de oven.
  • Ris de tijm van de takjes en snijd fijn. Bewaar 1 roosje broccoli per persoon. Meng de broccoli, het overige champignonmengsel, de helft van de tijm en de overige geitenkaas met de parelgerst. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de parelgerst over de borden, serveer met 3 courgettekuipjes per persoon en garneer met 1 roosje broccoli per persoon en de overige walnoten en tijm.
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven