Waarom eenpansgerechten met aardappel en groente ‘boerenpannetjes’ genoemd worden heb ik niet kunnen vinden. Maar dat het lekker is weet ik wel. En helemaal met zoete aardappel.

Dit is nou echt zo’n recept voor een drukke doordeweekse dag. Met 15 minuten ben je klaar, en met maar één gebruikte pan valt de afwas enorm mee. Ik houd dit tekstje daarom ook lekker kort. Koken maar! Het boerenpannetje recept bevat veel goede voedingsstoffen maar ligt niet te zwaar op de maag. Ga je ’s avonds nog sporten dan is dit ook de perfecte maaltijd.

Boerenpannetje van zoete aardappel

Boerenpannetje van zoete aardappel
2 min
15 min
17 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 450 gr Zoete aardappel
  • 2 Rode paprika's
  • 1 Rode ui
  • 100 gr Augurk
  • 20 gr Roomboter
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1cm x 1cm
  • Bak ze in ongeveer 10 minuten goud bruin in een klontje roomboter in de koekenpan
  • Snijd ondertussen de ui, de paprika en de augurk
  • Voeg ze toe zodra de zoete aardappel goudbruin gebakken is en bak nog 5 minuten mee
  • Breng op smaak met peper en zout
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven