Broccoli en zalm gaan erg goed samen, dat blijkt ook wel uit de vele recepten die je er over kunt vinden. Vaak wordt er pasta gebruikt, maar dit recept is koolhydraatarm en bevat dus ook geen pasta. We blancheren de broccoli slechts drie minuten, waardoor veel vitaminen en smaak bewaard blijven. We voegen kruidenkaas en crème fraîche toe voor wat smeuïgheid en oude kaas voor wat pit. De gerookte zalm spreekt voor zich, je houdt er van en vindt het heerlijk, of je trekt je neus erbij op. Nou wij weten het wel: voor ons is het lekker smikkelen van dit super voedzame hoofdgerecht!

Broccoli met gerookte zalm uit de oven

15 min
5 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Broccoli
  • 125 gr Gerookte zalm
  • 75 gr oude kaas - geraspt
  • 2 el Crème fraîche
  • 1 el Kruidenkaas
  • 1 tl Dille - gedroogd
  • Peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Vul de waterkoker en zet aan
  • Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand
  • Snij de broccoli in roosjes
  • Giet het kokende water in de pan, zet het vuur hoog zodat het water blijft koken en blancheer de broccoli 3 minuten
  • Meng de crème fraîche, kruidenkaas en dille in een schaaltje
  • Snij de zalm in reepjes
  • Giet de broccoli af, meng met het crème fraîche mengsel en voeg wat peper toe
  • Leg de broccoli in een ovenschaal en verdeel de zalm erover
  • Strooi de oude kaas er overheen en zet 5 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is en een bruin korstje heeft
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer