Broccoli taart, gewoon weer eens wat anders. Deze hartige taart van broccoli wordt gemaakt van amandelmeel. Amandelmeel wordt steeds vaker gebruikt in de keuken en niet zonder reden. Amandelmeel wordt gemaakt van gemalen rauwe amandelen. Amandelen zijn noten die rijk zijn aan vele vitaminen en mineralen. Daarnaast bevatten ze een hoog gehalte aan gezonde vetzuren. Amandelmeel koop je bij De Tuinen. Het is prijziger dan bloem maar de voordelen zijn groot. Daarnaast bevat het zeer weinig koolhydraten. Een ander voordeel is dat amandelmeel zorgt voor veel verzadiging en langdurige energie. De broccoli die gebruikt wordt voor de taart is erg voedzaam en bevat veel vitaminen, mineralen en vezels. In combinatie met de eieren die voor het beslag gebruikt worden is dit een hele gezonde taart!

Broccoli taart van amandeldeeg

15 min
25 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr Broccoli roosjes
  • 100 gr Amandelmeel
  • 4 Eieren
  • 1 el Peterselie - vers
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 150 gr jonge kaas - geraspt
  • 50 gr Crème fraîche
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zet een pan met ruim water op het vuur
  • Snijd ondertussen de broccoli in roosjes
  • Meng in een beslagkom de amandelmeel, eieren, peterselie, knoflookpoeder, crème fraîche en wat peper en zout
  • Giet het in een taartvorm (wij gebruiken zo'n rode van siliconen, te koop bij de Blokker)
  • Blancheer de broccoliroosjes kort (1 minuutje) en laat ze goed uitlekken
  • Leg de broccoliroosjes in het taartbeslag
  • Strooi de geraspte kaas er over
  • Plaats in de oven voor 25 minuten
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven