Broccoli uit de oven, het is een gezond stukje groente, broccoli, dat we in Nederland allemaal wel kennen. Ik haalde het vroeger als kind door de war met bloemkool en dat is niet eens zo gek. Broccoli is namelijk verwant aan bloemkool, al wist ik dat toen natuurlijk niet ;-) 

Broccoli bevat per 100 gram slechts 3 gram koolhydraten. Verder bevat broccoli de vitamines B1, B2 en C en de mineralen ijzer en calcium en caroteen. Nu kan je broccoli natuurlijk gewoon koken, even kort blancheren of wokken. Maar je kan er ook iets mee doen wat een stuk spannender is … spannender dan een standaard kaassausje. Wij maken een stronk broccoli stoer met pittige Gorgonzola: een blauwader kaas ofwel een schimmelkaas. Je moet er natuurlijk wel van houden, zo’n schimmelkaasje. Maar in dit broccoli uit de oven recept komt de Gorgonzola erg goed tot zijn recht. We voegen naast de Gorgonzola ook kastanje champignons, rode ui en spekjes toe. Er gaat een eitje in om het gerecht lekker smeuïg te maken. Dit broccoli uit de oven recept is echt smikkelen!

Broccoli uit de oven met Gorgonzola

10 min
20 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Broccoli
  • 100 gr Spekjes
  • 1 Rode ui
  • 100 gr Kastanje champignons
  • 2 Eieren
  • 60 gr Gorgonzola
  • Peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Zet een pan met water op het vuur
  • Snij de broccoli in roosjes en laat 5 minuten koken zodra het water in de pan kookt
  • Snij ondertussen de champignons in plakjes en de ui in halve ringen
  • Bak de spekjes met de ui en champignons 5 minuten in een pan
  • Snij ondertussen de Gorgonzola in kleine stukjes (soms brokkelt het al uit elkaar)
  • Leg de broccoli in een ovenschaal, schep het champignon mengsel er overheen
  • Breek de 2 eieren en giet de eieren over het mengsel
  • Strooi nu de kaas er overheen en plaats de ovenschaal 15 - 20 minuten in de oven
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer