Dit garnalen recept is super simpel maar ó zo lekker. Wat heb je nodig: 1 courgette, 1 aubergine en een portie garnalen. Voor dit garnalen recept gebruiken we voorgekookte en voorgepelde garnalen. Ze liggen in de supermarkt gekoeld onder de naam party garnalen of jumbo garnalen. Gebruik je rauwe garnalen (ze zijn dan grijs-roze van kleur) dan moet je ze iets langer meebakken, ongeveer 10 minuten.

De aubergine wokken we het langst. Deze paarse groente is daardoor lekker zacht en heerlijk van smaak. Courgette kan je rauw eten en bakken we daarom minder lang. Naast de drie ingrediënten courgette, aubergine en garnalen, gebruiken we verse knoflook, kaneel en peper. Simpel en heel smaakvol!

We hebben al vaker een garnalen recept gemaakt. Zo bedachten we een keer pittige garnalensoep,  simpele garnalensalade en twee heerlijke salade recepten met garnalen en avocado: de salade van garnalen en avocado en de avocadosalade met mango en gember. Die laatste is een echte topper.

Garnalen bevatten veel vitamine B12 en B3, een flinke dosis mineralen en een beetje omega 3. Samen met een stevige portie groenten (in dit recept eet je per persoon een halve courgette en een halve aubergine) vol goede voedingsstoffen, maakt dat dit recept tot een erg voedzaam garnalen recept. En vergeet de knoflook en kaneel niet: dit zijn beide producten met veel goede stofjes voor ons lichaam. En dan kost het maken van dit heerlijke garnalen recept je ook nog eens heel weinig tijd. Klinkt goed, al zeg ik het zelf ;-)

Garnalen recept met courgette en aubergine

Een bord vol met groente en gezonde prducten
20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr Garnalen - bijvoorbeeld party garnalen of jumbo garnalen, die zijn al gaar
  • 1 Courgette
  • 1 Aubergine
  • 2 tenen Knoflook
  • 1/2 tl Kaneel
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
  • 1 el Olijfolie

Zo maak je het

  • Was de aubergine en de courgette en snij de aubergine in kleine blokjes
  • Wok de aubergine met een beetje olijfolie 10 minuten op matig vuur, hussel regelmatig
  • Snij ondertussen de courgette in kleine blokjes en snij de knoflook fijn, voeg ze toe als de 10 minuten voorbij zijn
  • Voeg nu ook de kaneel en wat peper en zout toe en wok voor 5 minuten, regelmatig husselen
  • Voeg de garnalen toe en verwarm deze nog 2 minuten mee

Tip

Maak een frisse knoflookdressing bij dit garnalen recept. Pers een teentje knoflook fijn met een knoflookpers en meng dit in een schaaltje met 4 eetlepels yoghurt, 2 theelepels dille, een scheutje citroensap en wat peper en zout
Print dit recept
Recept: Hoefdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven