Aubergine, het is een groente die veel mensen links laten liggen, maar je kunt er heerlijke gerechten mee bereiden. Neem bijvoorbeeld dit aubergine recept, een salade van gegrilde aubergine met komkommer en tomaat. Heerlijk! Aubergine bevat veel vezels en mineralen en aubergine wordt lekker zacht en smeuïg als je het verwarmt. Wij hebben deze salade als lunch gegeten, maar je kunt deze gegrilde aubergine salade natuurlijk ook als bijgerecht serveren. Als volwaardige avondmaaltijd voor twee personen kun je de ingrediënten hieronder verdubbelen. Je houdt dan misschien nog wel wat over voor je lunch van de volgende dag!

Gegrilde aubergine salade met komkommer en tomaat

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Aubergine
  • 1/2 Komkommer
  • 2 Tomaten
  • 2 el Griekse yoghurt - andere yoghurt kan ook
  • Olijfolie
  • 1 el Peterselie - vers
Voor de dressing
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Witte balsamicoazijn
  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Citroensap
  • 1/2 tl Komijnzaadpoeder
  • 1 tl Koriander
  • Peper
  • Zout

Zo maak je het

  • Snijd de aubergine in plakken
  • Smeer de plakken aubergine in met olijfolie en grill ze in 5 minuten gaar in de grillpan (het kan eventueel ook in een koekenpan, als je geen grillpan hebt)
  • Snijd intussen de tomaten en de komkommer in plakken
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje, pers de knoflook uit met een knoflookpers
  • Snijd de peterselie klein, als je verse peterselie gebruikt
  • Leg de aubergine op een snijplank en snij in strookjes
  • Doe de aubergine en komkommer in een schaal en roer de dressing er doorheen
  • Leg de plakken tomaat op twee borden en verdeel het aubergine-komkommer mengsel er overheen
  • Schep op elk bord een lepel Griekse yoghurt (of andere, bij voorkeur volle, yoghurt)
  • Strooi daar de peterselie overheen
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer