Een vegetarische schotel van gegrilde groente uit de oven, dat klinkt gezond! En dat is het ook. Met de gegrilde groente kan je eindeloos variëren. En omdat je de groente in de oven bereidt, blijft een groot deel van de voedingsstoffen behouden.

Het leuke van dit gegrilde groente recept is dat het bijna geen tijd kost om te maken. Alleen even de groente wassen, in grote stukken snijden, beetje kruiden en in de oven plaatsen. Vervolgens heb je drie kwartier de tijd om andere dingen te doen. Bijvoorbeeld een van onze lekkere en gezonde desserts maken ;-). Of het huis stofzuigen :-(. Voor dit recept van gegrilde groente gebruiken we courgette, aubergine, paprika, ui, tomaat en verse knoflook. We kruiden het met verse tijm, peper en zout. Zodra je de groente schotel in de oven plaatst gaat je huis heerlijk ruiken.

Ontvang je trouwens onze nieuwsbrief al? Meld je aan en mis nooit meer een recept van Voedzaam & Snel!


Gegrilde groente uit de oven - vegetarisch
Door: 
Recept: Hoodfgerecht
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Wist je dat tijm vele toepassingen kent. Zo wordt het in grote hoeveelheden gebruikt in de zeepindustrie vanwege de lekkere geur. Tijm bevat de stof thymol, dat goed is voor luchtwegen en slijmvliezen. Tijm kan makkelijk zelf gekweekt en geoogst worden en groeit prima in een Nederlands klimaat.
Dit heb je nodig
  • Courgette - 1
  • Aubergine - 1
  • Rode paprika - 1
  • Ui - 1
  • Tomaat - 2
  • Verse knoflook - 3 tenen
  • Verse tijm - 2 takjes
  • Olijfolie - 4 eetlepels
  • Peper - Naar smaak
  • Zout - Naar smaak
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Was de groente, snij alles in grove stukken en leg in een ovenschaal
  3. Snij de knoflook fijn en haal de blaadjes van de tijm, voeg toe aan de groente
  4. Bestrooi met peper en zout, voeg de olijfolie toe en schep door elkaar
  5. Plaats in de oven voor 45 minuten, ieder kwartier even omscheppen

Wil je dit recept bewaren? of maak een account aan.