Deze gehaktschotel met aubergine smaakt bijzonder lekker. Dat komt vooral door de heerlijke combinatie van feta kaas, rozijnen en kaneel. Samen met de gehakt en aubergine krijg je een heerlijk gerecht met een zoete tint. De smaak doet een beetje Marokkaans aan. De aubergine maakt dit gehaktschotel recept extra gezond en voedzaam. Maar wist je dat kaneel ook goed voor je is? Het bevat de mineralen mangaan, ijzer en magnesium. Daarbij zorgt kaneel voor een natuurlijk zoete smaak. Evenals de rozijnen.

Gehaktschotel met aubergine en feta

15 min
20 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Aubergine
  • 250 gr Gehakt - rund
  • 125 gr Feta kaas
  • 100 gr Rozijnen
  • 200 gr jonge kaas - geraspt
  • 2 tl Kaneel
  • 1/2 Knoflookpoeder
  • 1/2 tl Peper
  • 1/2 tl Nootmuskaat
  • 5 el Olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Wel de rozijnen in warm water
  • Snijd de aubergine in plakken van 5 mm
  • Bak de schijfjes in een koekenpan in de olijfolie goudbruin en leg ze op een bord
  • Bak vervolgens het gehakt rul
  • Draai het vuur laag en voeg de feta kaas, gewelde rozijnen (zonder het water) en de kruiden toe
  • Verwarm even mee en schep het gehaktmengsel dan in een ovenschaal
  • Verdeel de aubergine plakken over het gehakt en strooi daar de geraspte kaas overheen
  • Zet de schotel 20 minuten in de oven totdat de kaas lichtbruin en knapperig is
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven