Gekleurde tomaatjes: rode, donkergele, lichtgele, oranje, roodbruine. Ze zien er leuk uit, zijn lekker als verantwoorde snack en in de salade. Maar als je deze snoeptomaatjes, kerstomaatjes of mini trostomaatjes in de oven verwarmd, worden ze zoeter en donkerder van smaak. Dat doen we in deze ovenschotel met gekleurde tomaatjes.

Als je de tomaatjes combineert met buffelmozzarella en basilicum en ze marineert met olijfolie en appelazijn, heb je een heerlijk bijgerecht. Door kikkererwten toe te voegen, maak je dit gerecht vullender en completer. Zo is het een lekker vegetarisch hoofdgerecht voor twee personen geworden dat maar heel weinig werk kost: je snijdt de tomaatjes doormidden, wast de kikkererwten en voegt ze toe, scheurt de mozzarella, legt er wat blaadjes verse basilicum op, giet er een beetje olijfolie en appelazijn overheen en hoppa, de oven in. De oven doet de rest. Ideaal, toch?

Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn, dat bewijzen deze gekleurde tomaatjes maar weer. :-)

Gekleurde tomaatjes uit de oven

Gekleurde tomaatjes uit de oven smaken lekker zoet! Maak dit recept als bijgerecht voor 4, of als hoofdgerecht voor 2 personen. Ook afgekoeld lekker als lunch.
10 min
20 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Gekleurde tomaatjes
  • 310 gr Kikkererwten - 1 blikje
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Appelazijn
  • 125 gr Buffelmozzarella
  • 10 blaadjes basilicum - vers

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de tomaatjes doormidden
  • Spoel de kikkererwten af
  • Doe de tomaatjes en kikkererwten in een ovenschaal, voeg de olijfolie en appelazijn toe en hussel door elkaar
  • Scheur de mozzarella in stukjes en leg op de tomaatjes
  • Voeg wat blaadjes basilicum toe
  • Verwarm de gekleurde tomaatjes 20 minuten in de oven
  • Voeg nog wat verse blaadjes basilicum toe en geniet!
Print dit recept
Recept: Vegetarische ovenschotel
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer