Deze gevulde kip met brie en ham is een heerlijke variatie op het standaard stukje kipfilet. Dit gevulde kipfilet recept zou zelfs niet misstaan bij een romantisch diner voor twee. Wil je je Valentijn verrassen op 14 februari? Met dit hoofdgerecht scoor je zeker punten. Het is gezond, eenvoudig te bereiden en het ziet er toch sjiek uit. Vul het bijvoorbeeld aan met een heerlijkewortelpuree en je hebt binnen een mum van tijd een mooie en voedzame maaltijd op tafel. Vergeet de kaarsjes niet!

Gevulde kipfilet met brie en ham

25 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr Kipfilet
  • 100 gr Brie
  • 6 plakken Ardenner ham
  • 4 tl Provencaalse kruiden
  • Roomboter - om in te bakken

Zo maak je het

  • Snijd de brie in plakjes
  • Leg de plakjes Ardenner ham naast elkaar op twee borden
  • Snijd de kipfilets in het midden in en leg de kipfilets op de ham
  • Stop de plakjes brie in de kipfilets
  • Strooi de provencaalse kruiden hier overheen
  • Vouw de ham om de kipfilets
  • Leg de kipfilets in een pan met een beetje roomboter
  • Stoom de gevulde kipfilets op middelhoog vuur in 10 - 20 minuten met de deksel op de pan gaar
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer