Groente spaghetti met pasta van courgette! We hadden hem al een tijdje liggen: de spirelli. Een soort grote puntenslijper waarmee je groente ‘slijpt’ in lange slierten. Een perfecte en simpele manier om groente spaghetti te maken! En dat kan met best veel groente: wortel, courgette, komkommer, etc. Dit is onze eerste groente spaghetti: van courgette. Een super simpel en snel recept. Er zullen er nog veel meer volgen!

We hebben de spaghetti dus gemaakt van courgette. Courgette kun je rauw eten, daarom blancheren we de slierten super kort, zodat ze wel warm worden maar nog een beetje knapperig blijven. Voor dit super simpele groente spaghetti recept voegen we groene pesto toe. Die maak je het liefst zelf, het recept vind je hier. Verder gebruiken we rode ui, een teentje knoflook, zongedroogde tomaatjes en peper en zout. Als avondmaaltijd kun je nog wel overwegen om er een stukje vis of vlees bij te serveren. Maar kun je een lichte maaltijd wel gebruiken, omdat je snel naar de training moet bijvoorbeeld, dan is dit recept perfect en kun je na de training nog een schaaltje magere kwark eten. Eventueel met granaatappelpitjes, zoals in dit recept. Heb jij nog andere leuke groentes in gedachten om pasta van te maken? Reageer onder dit recept en dan gaan we er een lekker recept mee bedenken.

Dit groente spaghetti recept is vegetarisch, glutenvrij en koolhydraatarm.

Groente spaghetti met pesto

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 5 el Groene pesto
  • 2 Courgettes
  • 1 Rode ui
  • 1 teen Knoflook
  • 1 tl Kokosvet
  • 10 Zongedroogde tomaatjes
  • 15 Groene olijven
  • Peper en zout - naar smaak
  • Parmezaanse kaas - naar smaak

Zo maak je het

  • Vul de waterkoker met water en zet aan
  • Was de courgette, snijd het kapje weg en draai er met de spirelli spaghetti van
  • Snipper de ui en bak met een beetje kokosvet (roomboter kan ook) ongeveer 5 minuten, voeg de laatste minuut de knoflook toe (met een knoflookpers)
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de olijven in plakjes
  • Blancheer de groente spaghetti 1 minuut in een pan met het hete water op hoog vuur
  • Giet de groente spaghetti af en meng met de tomaatjes, olijven, ui en knoflook en groene pesto
  • Voeg naar smaak een beetje peper en eventueel zout toe
  • Rasp de Parmezaanse kaas er overheen
Print dit recept
Recept: Avondeten, Diner, Hoofdegerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer