Gyros met paprika en tzatziki
Een pita gyros op zijn tijd is natuurlijk best wel lekker, maar niet zo erg voedzaam. Daarom hebben we een voedzame variant van het broodje gyros gemaakt: gyros met paprika en tzatziki. Dit recept staat in 10 minuten op tafel. Heb je iets meer tijd, probeer dan ook eens de zelf gemaakte tzatziki (en dat is super snel klaar!) en onze sojabroodjes. Erg lekker om te dopen in de frisse tzatziki of om te vullen met gyros. De gele paprika past goed bij dit gerecht en zorgt naast de ijsbergsla en ui voor de nodige vitamientjes. Gyros is gesnipperd en gekruid varkensvlees. Veel mensen zien varkensvlees als ongezond vlees omdat het meer vet bevat dan bijvoorbeeld kipfilet. Het is echter helemaal niet erg om wat meer vet te eten, als je daarbij maar ook niet te veel koolhydraten eet. Varkensvlees bevat ijzer, zink, essentiĆ«le vetzuren en aminozuren en deĀ vitamines A, B1, B6, B12 en D en is dus hartstikke voedzaam. Kali orexi!
Gyros met paprika en tzatziki
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 500 gr Gyros
- 1 gele paprika
- 1/2 Rode ui
- 1/2 Ijsbergsla
- 6 el Tzatziki
- 1 el Olijfolie
Zo maak je het
- Snijd de paprika in blokjes
- Snijd de rode ui in grove stukken
- Bak de gyros met de olijfolie in een wok
- Voeg na twee minuten de paprika toe en wok nog drie minuten
- Snijd intussen de ijsbergsla in stukjes en verdeel over twee borden
- Schep de gyros op de sla
- Schep daar wat tzatziki op
- Leg de rode ui er bovenop
Hoi, het zou voor de diabeten fijn zijn als het juiste aantal koolhydraten bij de recepten staat. Dit omdat wij, een aantal, onze insuline behoefte daaraan moeten berekenen. De recepten zijn geweldig, ik ga er een aantal van uit proberen. Gr. Anneke