In dit kip recept gebruiken we avocado: kip met avocado en basilicum. Avocado is lekker in een salade, maar in dit recept gebruiken we avocado in een warm hoofdgerecht en dat smaakt toch ook wel erg lekker!

Door de koude crème fraîche en avocado koelt het gerecht wat af, maar dat is helemaal niet erg. Het is een romig gerecht met zachte smaken en texturen. De basilicum en crème fraîche zorgen ook voor wat frisheid. De naam basilicum komt van het Griekse woord ‘basilikos’, wat Koninklijk betekent.

Basilicum bevat veel vitamines en mineralen waaronder Vitamine A en K, kalium, mangaan, ijzer, koper en magnesium. Basilicumthee zou helpen tegen misselijkheid. Wij hebben nog nooit thee gemaakt van basilicum, maar dat gaan we een keer proberen! Wil je meer pit aan dit kip met avocado en basilicum recept toevoegen, dan kun je er ook een Spaanse peper bij doen. Wij verwijderen dan wel altijd de pitjes, want met pitjes is het voor ons net iets té pittig.

Kip met avocado en basilicum

Wist je dat basilicum heel veel gezonde eigenschappen bevat en dat het in India een heilig kruid is?
20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr Kipfilet
  • 2 Avocado's
  • 2 Tomaten
  • 1 Rode ui
  • 20 blaadjes Basilicum
  • 4 el Crème Fraîche
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 tl Peper
  • 1 klontje Roomboter

Zo maak je het

  • Fruit de ui en knoflook in een beetje roomboter
  • Voeg de kipfilet en peper toe en bak in 5 minuten gaar
  • Snij ondertussen de tomaten in blokjes en 15 blaadjes basilicum fijn en voeg toe aan de kip
  • Roer 2 minuten mee en snij ondertussen de avocado's in blokjes en de rest van de basilicum klein
  • Verdeel het kipmengsel over twee borden, verdeel de blokjes avocado er overheen
  • Schep op elk bord 2 eetlepels crème fraîche en maak af met de gesneden basilicum
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer