Kip met courgette, dadels en feta. Lekker wokken met kip! Ken jij hem ook: ‘kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip!’. Ik verstond eerst altijd: ‘Kip, het meest veelzijdige stukje vis, kip!’ Hahaha. Ik vond het zo’n al een rare slogan … Daardoor is ie wel goed blijven hangen. En veelzijdig is kip zeker. Wij vinden het erg lekker om kip te wokken in combinatie met veel groente. In dit recept hebben we gekozen voor een hele courgette. 1 stuks groente dit keer, maar we voegen verder ook dadels, feta en Spaanse peper toe. De kruiden: kaneel en nootmuskaat. Wat ruikt dat toch lekker! De feta smelt zodra je het door dit warme gerecht schept en dat geeft het een heerlijk romige smaak. Aan táfel! (hmm, waar was die ook alweer van?)

Kip met courgette, dadels en feta

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Kipfilet
  • 1 Courgette
  • 1 Spaanse peper
  • 8 Dadels - zonder pit
  • 100 gr Feta
  • 1 tl Kaneel
  • 1/4 tl Nootmuskaat
  • 1 snufje Peper
  • 1 teen Knoflook

Zo maak je het

  • Snijd de courgette, dadel en feta in blokjes
  • Snijd de Spaanse doormidden, verwijder de pitjes en snij de peper fijn
  • Snijd de knoflook fijn
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak met een beetje roomboter voor 2 minuten
  • Voeg de courgette en Spaanse peper toe en bak 3 minuten mee, nu moet de kip wel bijna gaar zijn
  • Voeg de dadel, kaneel, nootmuskaat en knoflook toe en wok nog 2 minuten
  • Zet het vuur uit en schep 2/3 van de feta door het gerecht
  • Verdeel over twee borden en leg de rest van de feta er bovenop
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer