Kip met kokos vinden wij een heerlijke combinatie. Samen met de appel, witlof en noten vormt dit een bijzonder complete en gezonde maaltijd. Dit kip gerecht bevat veel goede voedingsstoffen.

Witlof is een goede bron van kalium, per 100 gram bevat het ongeveer 190 mg. Kalium is in ons lichaam nodig voor het geleiden van zenuwprikkelingen. Maar ook voor het handhaven van een gezonde bloeddruk en de energiehuishouding in onze spieren.

Een tekort aan kalium zal niet snel optreden, het is in veel natuurlijke voedingsmiddelen te vinden zoals zuivel, vlees en groenten. Iedere dag witlof eten om aan je kaliumbehoefte te komen, is dus echt niet nodig ;-)

Kip met kokos, witlof en appel

5 min
20 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Kipfilet
  • 2 stronken Witlof
  • 1 Appel
  • 200 ml Kokosmelk
  • 50 gr Gemengde noten - ongezouten
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • Peper
  • 2 el Olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilet in blokjes en roer er de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper door, laat intrekken terwijl je de witlof en appel gaat snijden
  • Snij de witlof doormidden, verwijder de harde binnenkant en snij in reepjes, was goed
  • Schil de appel en snij in blokjes
  • Wok de kipfilet in vijf minuten gaar
  • Voeg de witlof, appel en kokosmelk toe en laat 10 - 15 minuten pruttelen, zodat de kokosmelk gaat indikken
  • Strooi als laatst de noten over het gerecht; in de pan of op de borden
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer