Lekker en gezond koken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dit is een lekker simpel kip recept: Kip met paprika, courgette en cashewnoten.

Verder voegen we een schep Griekse yoghurt en wat kruiden toe. Even wokken in olijfolie en klaar is je maaltijd! Dit recept voor kip met paprika is gevuld met een flinke hoeveelheid goede voedingsstoffen. Kip met paprika is een veel gebruikte combinatie. Wij geven er net even een andere draai aan.

Kip met paprika, courgette en cashewnoten

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr Kastanje champignons
  • 1 Rode paprika
  • 1/2 Courgette
  • 50 gr Haricots verts
  • 200 gr Kipfilet
  • 100 gr Ongezouten cashewnoten
  • 1 Spaanse peper
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Peterselie - vers
  • Peper - naar smaak
  • 2 el Griekse yoghurt

Zo maak je het

  • Snij de kipfilet in blokjes
  • Dop de haricots verts en snij de champignons in plakjes
  • Was de paprika en de courgette, snij in blokjes
  • Snij de Spaanse peper doormidden, verwijder pitjes en snij klein
  • Wok de kipfilet in 3 minuten op hoog vuur met olijfolie, wat peper, de peterselie, Spaanse peper en uitgeperste knoflook
  • Voeg de gesneden groente toe en wok nog eens 3 minuten, zodat de groenten nog knapperig zijn
  • Wok als laatste de cashewnoten kort mee
  • Verdeel over twee borden, schep de Griekse yoghurt erop en strooi nog wat peterselie

Tip

Wist je dat: rode en gele paprika's veel meer vitamine C en caroteen bevatten dan groene paprika's. Je kunt dus beter kiezen voor een gele of rode paprika. Daarnaast zijn ze ook zoeter van smaak.
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven