In dit kip met perzik en gember recept laten we de kip garen in een kruidenmengsel van kaneel, komijn, verse gember, koriander en gedroogde vermalen Spaanse peper.

Verder voegen we ui, verse peterselie, rozijnen en stukjes perzik toe. Dat geeft deze malse kippenbouten een heerlijk zachte, zoete kruidige smaak. Lekker kluiven en de zoete stukjes perzik oppeuzelen :-). Wij hebben dit kip met perzik recept als hoofdgerecht gegeten, 3 bouten per persoon. Maar wil je meer verschillende voedingsstoffen binnenkrijgen, maak er dan een frisse salade bij zoals deze komkommersalade en bijvoorbeeld knolselderijpuree. Je kan er dan met 3 – 4 personen van eten.

Heb je wel eens gekookt met verse gember? Het zijn net poppetjes zonder gezicht en ze liggen regelmatig in de supermarkt. Gember is erg gezond en bevat veel antioxidanten die je lichaam helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten en kanker. Je hoeft natuurlijk niet elke dag gember te eten. Maar probeer wel gevarieerd te eten. Eens een nieuwe soort groente, fruit of kruid uitproberen draagt daar goed aan bij! En af en toe iets eten wat je erg lekker vindt, maar wat niet zo gezond is, kan met een gevarieerd voedingspatroon helemaal geen kwaad.

Kip met perzik en gember

35 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 6 Kippenbouten
  • 2 Uien
  • 20 gr Gember - vers
  • 2 Perzikken
  • 50 gr Rozijnen
  • 2 el Peterselie - vers
  • 1/2 el Kaneel
  • 1 klontje Roomboter
  • 200 ml Water
Voor de marinade
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Kaneel
  • 1/2 tl Komijn
  • 1 tl Koriander - gedroogd
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl Paprikapoeder
  • 1/2 tl Peper
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de kippenbouten er mee in
  • Snijd de ui in ringen, schil de perziken en snij in stukjes
  • Bak de kippenbouten 10 min aan in een pan met een beetje roomboter, keer regelmatig om
  • Schil ondertussen de gember, snijd in kleine stukjes
  • Snijd de peterselie fijn
  • Voeg het water, de ui, gember, 3/4 van de peterselie en de kaneel toe aan de kip en laat 10 minuten pruttelen met een deksel op de pan
  • Voeg de blokjes perzik en rozijnen toe en laat nog even indikken zonder deksel op de pan (ongeveer 3 minuten)
  • Controleer of de kip goed gaar is, door een kippenbout in te snijden met een mes
  • Is de kip gaar, dan kan je aan tafel!
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer