Kip wokken vinden wij erg lekker. Je kan er ontzettend veel variaties op bedenken. Wij wokken de kip in dit recept met courgette, tomaat, verse gember, knoflook en peterselie.

Vooral de verse gember en verse knoflook geven dit gerecht een heerlijke smaak. Een woksaus is daardoor niet nodig. Wokken is van oorsprong een uit Azië afkomstige kooktechniek, wij noemen het ook wel roerbakken. Het ontstaan ervan is een leuk verhaal. In het gedeelte van China waar wokken ontstaan is, groeiden vroeger weinig tot geen bomen. Omdat gas en elektriciteit nog niet aan de orde waren, moest er gekookt worden op hout. Maar dat was schaars. De mensen maakten daarom de pan zo dun mogelijk en rond, zodat de warmte goed en snel over de pan verdeeld kon worden. De groenten en andere ingrediënten hakten ze klein, zodat het snel gaarde. Door deze techniek toe te passen was slechts weinig hout nodig om een maaltijd te bereiden. Ontstaan uit pure noodzaak dus. Wat ze toen nog niet wisten, is dat hun manier van koken niet alleen efficiënt was maar ook erg gezond is. Door het kort verwarmen van groente blijven voedingsstoffen beter behouden.

Kip wokken met courgette tomaat en gember

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 250 gr Kipfilet
  • 1 Courgette
  • 3 Tomaten
  • 3 cm gember - vers
  • 2 tenen Knoflook
  • 10 gr peterselie - vers
  • Peper
  • Zout
  • 2 el Olijfolie

Zo maak je het

  • Snij de kipfilet, courgette en tomaat in kleine blokjes
  • Schil de gember en pel de knoflook, hak zo fijn mogelijk
  • Bewaar de ingrediënten apart
  • Plaats een wokpan op hoog vuur en voeg de olijfolie toe
  • Bak hierin de kip totdat deze lichtbruin wordt
  • Voeg de courgette, de gember en de knoflook toe en wok voor 3-4 minuten
  • Hak ondertussen de peterselie grof en schep het samen met de tomaat door de inhoud van de pan
  • Draai het vuur uit en breng op smaak met peper en zout
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven