Lasagne van aubergine is een bijzonder lekker en voedzaam gerecht. De traditionele lasagne bladen worden vervangen door in de pan gebakken plakken aubergine, waardoor dit gerecht koolhydraatarm is. Aubergine is een gezonde groente die buitengewoon veel vezels bevat. Daarnaast is aubergine een goede bron van mangaan, kalium en koper. Dit recept is wat ingewikkelder dan lasagne met bladeren uit een pakje, maar bevat veel meer  goede voedingsstoffen dan de gewone lasagne.

Lasagne van aubergine

30 min
10 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Aubergines
  • 250 gr Gehakt - rund
  • 200 ml Pastasaus naturel
  • 250 gr jonge kaas - geraspt

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de kroon van de aubergine en snijd hem vervolgens in plakken van een halve cm dik
  • Bestrijk ze met olijfolie, bak ze goudbruin in een koekenpan en leg ze op een bord
  • Bak het gehakt rul en voeg de pastasaus toe
  • Breng de pastasaus op smaak met peper en zout
  • Schep een dun laagje pastasaus in een ingevette ovenschaal
  • Beleg het vervolgens met een aantal plakken gebakken aubergine
  • Herhaal dit totdat de saus en de aubergine op is
  • Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en plaats in de voorverwarmde oven voor 10 minuten
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Italliaans
Porties: 2
Door: Sven