Dit recept heeft het allemaal! Veel groente, makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. Het recept staat het grootste gedeelte van de tijd in de oven. Zo heb je ondertussen de handen vrij om andere dingen te doen.

Eigenlijk verbaasde het me een beetje dat we dit recept nog niet online hadden staan. Het is zo super makkelijk om te maken. De courgette snijd je met een kaasschaaf in dunne plakjes die je makkelijk kunt verdelen. Je bouwt in een paar minuten een mooie lasagne op van zes of zeven lagen dik. Als je een grotere ovenschaal gebruikt, worden het minder laagjes maar de smaak zal niet anders zijn.

Lasagne van courgette

Lasagne is een ovenschotel uit Italië en wordt gemaakt met dunne plakjes pasta. Bijzonder is dat de naam “lasagne” oorspronkelijk Grieks is en letterlijk vertaald platte deegkoek betekent. Wat ik dan vreemd vind, de Grieken hebben twee traditionele lasagne achtige gerechten op het menu staan, deze heten pastitio en moussaka maar geen lasagne. Ik snap er niets van ;-) Wie het ook bedacht heeft, lasagne is lekker maar bevat vrij weinig groente. We hebben daarom in dit recept de bladen van pasta vervangen door courgette. Per persoon een courgette. Je krijgt zo ongeveer 300 gram groente per persoon binnen.

Lasagne van courgette

Heerlijke lasagna gemaakt van courgette
10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Courgettes
  • 300 gr Gehakt
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 10 blaadjes Basilicum
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 Ui
  • 40 gr Geraspte kaas

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak het gehakt rul in een pan
  • Snipper de ui en de knoflook en voeg toe
  • Voeg ook de tomatenblokjes en puree toe
  • Laat 5 minuten zachtjes pruttelen
  • Schaaf ondertussen met een kaasschaaf plakken van de courgette
  • Hak de basilicum fijn en voeg aan de saus toe
  • Schep wat saus in de ovenschaal, verdeel en beleg met plakjes courgette
  • Herhaal totdat de saus en de courgette op is
  • Verdeel de geraspte kaas er oven en plaats in de oven voor 30 minuten
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd
Keuken: Italliaans
Porties: 2
Door: Sven