Houtkachel aan, regen en wind tegen de ramen, een berenvel op de grond en met je bord op schoot een dampende stamppot eten. Om het af te maken klinkt uit je speakers de schitterende versie van Autumn leaves gezongen door niemand minder dan Nat King Cole.

Zie je het al voor je?

Voor mij is dit het echte herfstgevoel. Hoe zie jij de perfecte herfstavond voor je? Of welk liedje vind jij echt bij de herfst passen? Laat het me weten in een reactie onder deze post!

boerenkool

Luxe herfst stamppot gewoon van de Aldi

Toen Aldi ons vroeg om met een selectie van hun ingrediënten een echt herfstrecept te maken wist ik het direct. Het wordt een stamppot, maar dan wel een chique versie waarin we de rookworst vervangen door een mooi gegaard stukje hertenbiefstuk. De Hollandse aardappel vervangen we door zoete aardappel en geen spekjes gebruiken, maar knapperige stukjes walnoot. Het recept past in smaak, kleur en geur helemaal bij de herfst. Volle kruidige smaken gecombineerd met licht zoet. Heerlijk! Ook bij Aldi zijn ze enthousiast over ons recept. En naast de ingrediënten voor deze herfst stamppot, beschikken ze over een uitgebreid luxe assortiment om vele herfstavonden compleet te maken. En dan ook nog voor een lage prijs. Check it out!

boerenkool-02

Luxe herfst stamppot recept

We bereiden dit recept wel wat anders dan de standaard boerenkoolstamppot. Gelukkig neemt het niet meer tijd in beslag. Bij boerenkool stamppot leg je de aardappelen in het vocht op de bodem van de pan met daarop de boerenkool. Wij draaien het om. Zoete aardappel is veel sneller gaar dan de gewone aardappel. We leggen ze daarom bovenop de boerenkool en stomen ze gaar. Zo worden ze ook minder nat en krijgt de stamppot een mooie structuur.

Luxe herfst stamppot met hertenbiefstuk

Haal de herfstsmaken in huis met deze heerlijke stamppot
5 min
20 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 400 gr Boerenkool
  • 500 gr Zoete aardappel
  • 400 gr Hertenbiefstuk
  • 1 el Mosterd - mild
  • 50 gr Walnoten
  • 1 scheutje Olie
  • 20 gr Roomboter
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Breng 1 liter water aan de kook in een ruime pan
  • Doe hier de boerenkool in en kook voor 20 minuten
  • Schil ondertussen de zoete aardappel, snijd in stukken en plaats op de boerenkool
  • Verhit olie in een gril of koekenpan voor het bakken van de hertenbiefstuk
  • Bestrooi de hertenbiefstuk met peper
  • Voeg de helft van de roomboter toe en schroei de biefstuk om en om dicht
  • Draai het vuur laag en bak de biefstuk in ongeveer 2-3 minuten per kant mooi medium
  • Haal de biefstuk uit de pan en wikkel ze in een stuk aluminiumfolie
  • Giet het water van de boerenkool en de zoete aardappel af zodra de 20 minuten voorbij zijn
  • Voeg peper en zout toe, de mosterd en de rest van de roomboter
  • Stamp met een stamper een stamppot (leuke zin) van de boerenkool
  • Verkruimel de walnoot en schep er door
  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes en serveer bij de stamppot
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven

P.s. Ook tijdens het bereiden van dit recept is het heerlijk om Autumn leaves op de achtergrond te horen. Kaarsje aan, rood wijntje erbij en koken maar ;-)