Ik had bloemkool al eens gebruikt als couscous of als basis voor een gezonde pizzabodem, maar ik had het nog nooit als rijstvervanger gebruikt. Onder de douche bedacht ik wat ik ermee wilde maken. Iets wat ik als niet zo gezond beschouw: nasi goreng! Hier komt mijn gezonde nasi goreng recept.

Uhm ja, veel recepten bedenk ik onder de douche, het is mijn perfecte plek voor creatieve ingevingen :-)
Maar de nasi goreng dus. Op de foto zie je niet zo goed wat er allemaal inzit, daarom vertel ik het hier vast.

Nasi Goreng komt oorspronkelijk uit Indonesië, maar wordt tegenwoordig op heel veel meer plekken gegeten. Nasi betekent gekookte rijst en goreng betekent ‘gebakken’. Kortom: eerst koken en dan bakken. Ik dacht eerst dat ‘goreng’ betekende dat er van alles in zit zoals lekkere kruiden, blokjes ham of garnaaltjes en ei. In Nederland gebruiken we het vaak zo, bij ons is het ook meer bekend als een Chinees gerecht. Maar van oorsprong is er nog een derde woord dat aangeeft wat er in de nasi goreng zit. Zoals nasi goreng ikan asin (met gebakken vis) en nasi goreng jawa (op Javaanse wijze, met paprikapoeder).

Ik ben benieuwd wat je van onze nasi goreng van bloemkool vindt!

Dit gezonde nasi goreng recept is goed voor 2 personen, de bereidingstijd is ongeveer 25 minuten.

Nasi goreng van bloemkool

10 min
15 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Bloemkool
  • 1/2 Prei
  • 1 Rode paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 3 Eieren
  • 150 gr Roze garnaaltjes
  • 65 gr Taugé
  • 1 Ui
  • 1 tl Djinten - komijnzaadpoeder
  • 1/2 tl Kurkuma
  • 1 tl Korianderpoeder

Zo maak je het

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en vermaal deze in de keukenmachine tot rijstformaat
  • Snijd de halve prei in de lengte in vieren en vervolgens in kleine blokjes
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd hem fijn
  • Snijd de rode paprika in blokjes
  • Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de prei en paprika toe en bak dit 5 minuten
  • Verwarm ondertussen een klontje roomboter in een steelpan en doe de eieren erbij, blijf roeren zodat je scrambled eggs krijgt
  • Doe de taugé, de garnaaltjes en de helft van de kruiden bij de groenten en bak deze een paar minuten mee
  • Haal de groenten uit de pan en bak de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur
  • Zet het vuur uit en roer de groenten, de scrambled eggs en de rest van de kruiden door de bloemkool
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd, Hoofdegerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer