Een heerlijke ovenschotel van tonijn, courgette en tomaat! En erg makkelijk te bereiden ook.

Aan het einde van de week raakt de koelkast steeds verder leeg. Meestal is er nog wel een gezond recept van de restjes te maken en zie hier het resultaat. Een heerlijke ovenschotel met vis, verse groente en kaas. Je kan de peper ook vervangen door een paar theelepeltjes sambal, als je van pittig houdt dan ;)

Ovenschotel van tonijn, courgette en tomaat

10 min
20 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 blik Tonijn - op waterbasis
  • 1/2 Courgette
  • 2 Tomaten
  • 1 Ui
  • 200 ml Crème fraîche
  • 125 gr Mozzarella
  • peper - naar smaak
  • zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de tomaat in blokjes en stop in een schaal
  • Snipper de ui en voeg bij de tomaat
  • Laat de tonijn goed uitlekken en voeg ook toe
  • Voeg tot slot de crème fraîche toe en schep het mengsel goed door elkaar, breng op smaak met peper en zout
  • Vet een kleine ovenschaal in met boter
  • Snij de courgette in plakjes en beleg hiermee de ovenschaal
  • Schep het tonijnmengsel hierin
  • Snij de mozzarella in plakjes en beleg de schotel hiermee
  • Plaats in de oven voor 15-20 minuten
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer