Een maaltijdsalade van alleen maar groenten en een beetje kaas en verse basilicum. Super voedzaam en heel erg lekker. De groenten grillen we waardoor het gerecht een barbecue look krijgt. Het bereiden van dit gerecht duurt iets langer dan je van ons gewend bent, maar het is zo lekker en voedzaam, dat we hebben besloten het toch op de site te plaatsen.

Deze vegetarische maaltijdsalade bevat enorm veel goede voedingsstoffen. Per persoon eet je ongeveer 350 gram groenten. Groente is gezond voor je, het zit vol met vitamines, mineralen en vezels, die stuk voor stuk nodig zijn om ons lichaam optimaal te laten functioneren. Deze salade is trouwens ook heerlijk bij een barbecue, als bijgerecht. Maak de salade een dag van te voren (je kan het zwarte velletje van de gegrilde paprika er dan ook de volgende dag pas afhalen) bewaar de salade in de koelkast en verkruimel op de dag van de bbq de feta over de salade. Zalig!

Vegetarische maaltijdsalade van gegrilde groenten

20 min
30 min
50 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Courgette
  • 1 Aubergine
  • 3 rode paprika's
  • 10 blaadjes basilicum - vers
  • 50 gr Feta
  • 10 el Olijfolie
  • 1 tl Peper
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Uienpoeder
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de paprika's in tweeën en verwijder de zaadlijsten en pitjes
  • Leg de paprika's op een bakplaat met bakpapier en zet 20 minuten in de oven
  • Snij ondertussen de aubergine en courgette in lange dunne plakken en leg in een schaal
  • Voeg de olijfolie, peper, knoflookpoeder, uienpoeder en het zout toe aan de aubergine en courgette
  • Zet een grillpan op hoog vuur en grill de courgette- en aubergineplakken totdat ze mooie donkerbruine streepjes hebben en zacht zijn. Stapel de plakken niet op elkaar in de pan, maar grill ze om de beurt.
  • Leg de plakken na het grillen op een snijplank zodat ze even af kunnen koelen
  • Als de paprika 20 minuten in de oven heeft gestaan zet je de grillstand van je oven aan en laat je ze nog 10 minuten in de oven liggen zodat de paprika's zwart kleuren
  • Leg ondertussen de afgekoelde plakken courgette en aubergine terug in de schaal en zet de schaal in de koelkast
  • Haal de paprika na 10 minuten uit de oven, het velletje moet goed zwart zijn
  • Stop de paprika's in een bakje met deksel of een schaal die je afdekt met folie. Zet 10 minuten in de vriezer
  • Snij nu de verse basilicum fijn
  • Haal de paprika na de 10 minuten uit de vriezer en trek het zwarte velletje van de paprika's
  • Scheur de paprika in stukken en voeg toe aan de courgette en aubergine
  • Schep de basilicum er door en serveer met wat verkruimelde feta kaas
  • Het lijkt nu weinig, maar het vult erg goed!
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer