Een heerlijk gezonde soep snel op tafel zetten. Het kan met dit tomaten soep recept. Er gaan 5 preien in en flink wat tomaten. De tomatensoep bevat hierdoor veel vitamines en mineralen. Voor het maken van de bouillon gebruiken wij bouillonpoederzonder smaakversterkers. Wil je weten waar we dat kopen; bekijk ons boodschappenlijstje. Serveer de soep met wat brood of een salade. Het recept is voor 4 personen, waarschijnlijk houd je wat over. Neem dit de volgende dag mee naar je werk of vries het in. Smullen maar!

Verse volle tomatensoep met prei

30 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 l Bouillon
  • 2 blikjes Pomodori tomaten - uit blik
  • 5 Preien
  • 5 tenen Knoflook
  • 200 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 50 gr Pijnboompitten
  • Peper - naar smaak
  • 125 ml Slagroom
  • 1 el Olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd de prei in ringen en de knoflook klein
  • Schenk wat olijfolie in een flinke soeppan en bak hierin de knoflook en de prei
  • Voeg de tomaten en bouillon toe aan de prei en kook 10 minuten
  • Bak tussendoor de pijnboompitjes lichtbruin
  • Pureer de soep met een staafmixer of stop (in kleinere proties) in de blender
  • Koek de soep nog 10 minuten op middelhoog vuur en roer de slagroom er door
  • Voeg naar smaak peper toe, serveer met pijnboompitjes en de geraspte parmezaanse kaas
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven