Witlof uit de oven is een bekend recept en wordt vaak gecombineerd met ham en kaas. Een heerlijke klassieker, maar wist je dat witlof ook lekker smaakt met appel, walnoten en geitenkaas? Veel mensen houden niet van de iets bittere smaak van witlof. Het scheelt al een hoop als je de kern van de witlof verwijdert, die smaakt het bitterst. Als je vervolgens iets zouts (bijvoorbeeld kaas of spek) of iets zoets (zoals appel) aan de witlof toevoegt,  heft dat de bitterheid een beetje op. Witlof is super gezond! Het stimuleert de spijsvertering, helpt de lever ontgiften en de vezels in witlof zorgen ervoor dat alle voedingsstoffen beter in je lichaam worden opgenomen. Kortom, niet meer laten liggen, die witlof. ;-)

Witlof uit de oven met appel en walnoten

10 min
15 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Witlof
  • 150 gr Geitenkaas
  • 70 gr Walnoten - ongezouten
  • 150 gr Crème fraiche
  • 1 Appel
  • Peper
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de witlof doormidden en verwijder het binnenste gedeelte
  • Snij de halve stronken doormidden, haal de bladen los van elkaar
  • Leg de bladen in een grote kom en schep de crème fraiche en peper er doorheen
  • Schil de appel, snij in blokjes en meng door de witlof
  • Leg de witlof in een ingevette ovenschaal
  • Verkruimel de geitenkaas over de witlof
  • Breek de walnoten boven de witlof in kleine stukken
  • Strooi eventueel nog wat uien- en knoflookpoeder over de witlof
  • Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer