Deze rauwe witlofsalade met kerrie en cottage cheese is lekker fris en smaakt goed als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht tijdens de BBQ ofĀ gecombineerd metĀ een stukje vlees uit de pan. Eet je deze salade als bijgerecht, dan kun je er met drie personen van eten. Witlof heeft een wat bittere smaak en dat hef je in dit witlof recept een beetje op door de toevoeging van zoet fruit zoals appel, peer en banaan. Maar je kunt er natuurlijk ook nog ander fruit aan toevoegen. De kerrie geeft deze rauwe witlof salade ook een lekkere bite en de rozijnen zorgen voor een extra zoetje. De mayonaise en cottage cheese zorgen voor een zachtere smaak. Witlof is goed voor je spijsvertering en helpt de lever ontgiften. Daarbij is deze maaltijdsalade ook nog eens super snel klaar. Dat klinkt goed!
Hou je wat salade over, doe er dan de volgende dag nog wat rozijnen en fruit bij als je het restje als lunch wilt eten. Stop bijvoorbeeld een banaan en een appel in je tas en schil die ’s middags pas. Dit is bij ons altijd nodig, want als er witlofsalade over is, zit er meestal geen enkel stukje fruit of rozijntje meer in!

Witlofsalade met kerrie en cottage cheese

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Witlof
  • 1 Banaan
  • 1 Appel
  • 1 Peer
  • 50 gr Rozijnen
  • 2 el Mayonaise
  • 3 el Cottage cheese
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 1/2 tl Peper
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Snijd de witlof doormidden, verwijder het binnenste gedeelte
  • Snijd de witlof helften in kleine stukjes en was goed
  • Schep de mayonaise en cottage cheese door de witlof, meng goed
  • Voeg de kerriepoeder, peper en zout toe en roer door elkaar
  • Schil de appel, peer en banaan en snij in kleine stukjes
  • Verdeel het fruit over de witlof en strooi de rozijnen er overheen
  • Serveer de salade eventueel met een stukje vlees, zoals een gehaktbal of rundervink
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer