Niet mokken lekker wokken ;-) Appel en kaneel, het is zo’n smaakcombinatie die bijna iedereen kent en altijd even heerlijk is. Hoewel de smaak doet denken aan appeltaart en vaak gebruikt wordt in combinatie met zoet hebben wij er een wokrecept van gemaakt met groenten en dat is eigenlijk verrassend lekker.

Wist je dat appel erg goed is voor de darmen. Appels bevatten van al het fruit de meeste pectine. Pectine is een voedingsvezel dat met name de dikke darm stimuleert. Daarnaast neemt de vezel veel vocht op (beetje vies praatje als je met koken bezig bent) waardoor het de ontlasting soepel en zacht maakt omdat het in volume toeneemt. Mensen die last hebben van obstipatie kunnen baat hebben bij het eten van deze vezels. Appels zijn hiervoor de beste natuurlijke bron. Pectine wordt ook veel gebruikt voor het maken van gelei en wordt als additief aan voedsel toegevoegd. Het wordt dan vermeld als E-nummer E440(a).

Wokken met appel en kaneel

30 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr Kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 50 gr Rozijnen
  • 2 Appels
  • 200 gr Feta kaas
  • 1 el Kaneel
  • 1 teen Knoflook
  • 1 el Koriander - vers

Zo maak je het

  • Snij de kipfilet in blokjes
  • Was de paprika's, snij in reepjes
  • Snij de Spaanse peper doormidden, verwijder pitjes en snij klein
  • Wok de kipfilet met een beetje olijfolie in 5 minuten gaar in de wokpan
  • Snij intussen de feta in kleine blokjes, schil de appel en snij ook in blokjes
  • Voeg de paprika en Spaanse peper aan de kip toe en wok 2 minuten mee
  • Meng intussen de kruiden in een schaaltje
  • Voeg nu ook de appelblokjes, feta, rozijnen en kruiden toe en verwarm kort mee (de feta moet nog een beetje heel blijven)
  • Strooi eventueel nog wat verse koriander over het gerecht
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven