Dit zuurkool recept is ingestuurd door Barbara

Wij waren geen fan van zuurkool, totdat we deze zuurkoolschotel met appel en mascarpone ingezonden door Barbara proefden. We zijn gewoon verbaasd van de heerlijke smaak! Barbara zegt zelf bij haar ingezonden zuurkool ovenschotel recept: “Een heerlijke romige zuurkool, door de mascarpone is de zuurkool niet zuur meer”. En daar heeft ze helemaal gelijk in. Verder worden aan dit zuurkool recept nog appel, rozijnen, peterselie, geraspte oude kaas en zuurkoolspek toegevoegd. Zuurkool bevat veel vitamine C en ijzer, calcium, zink, vezels en vitamine B.

Zuurkoolschotel met appel en mascarpone

30 min
15 min
45 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Zuurkool
  • 3 el Mascarpone
  • 300 gr Zuurkoolspek
  • 1 el Rozijnen
  • 100 gr oude kaas - geraspt
  • Peper
  • 1 Appel
  • 1 el Peterselie - gedroogd of vers

Zo maak je het

  • Was de zuurkool en laat het uitlekken in een zeef of vergiet
  • Doe de uitgelekte zuurkool in een pan samen met het zuurkoolspek en vijf eetlepels water
  • Verwarm de zuurkool op een laag vuurtje voor 10-15 minuten, giet er tussendoor nog wat warm water bij om uitdrogen te voorkomen
  • Schil de appel en snij in schijfjes
  • Zodra de zuurkool max 15 minuten op het vuur heeft gestaan en bijna gaar is, zet je het vuur uit
  • Haal het spek uit de zuurkool en snijd het in smalle plakjes, laat ondertussen de zuurkool uitlekken
  • Doe de uitgelekte zuurkool terug in de pan en roer er drie flinke eetlepels mascarpone en de geraspte oude kaas doorheen
  • Roer de appel, rozijnen en peterselie door de zuurkool (gebruik je verse peterselie, snij het dan klein)
  • Schep de zuurkool in een ovenschaal en leg het spek erop, zet nog 15 minuten in de oven op 180 graden
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer