Deze avocado spread is echt heerlijk op een goede volkoren boterham. Maar op een toastje zal hij het ook goed doen. We maken de spread van avocado en ei. Twee producten met een enorme hoeveelheid voedingsstoffen.

Zo af en toe eten we een volkorenboterham. Een ambachtelijk gebakken brood dat gemaakt is zonder toegevoegde broodverbeteraars, smaakversterkers en suiker. Veel van onze recepten zijn koolhydraatarm of beter gezegd koolhydraatneutraal. Maar zo af en toe een lekkere bruine boterham, waar veel koolhydraten in zitten, kan ik niet weerstaan. Als we ze dan toch eten, dan doen we dat het liefst met gezond beleg dat we zelf maken.

Ei avocado spread

Toen ik de volkoren boterhammen wilde beleggen dacht ik eerst aan avocado, maar ik had ook wel trek in ei. Dan maar combineren, dacht ik. Deze ei avocado spread is het resultaat. Ik heb er nog een sjalotje aan toegevoegd voor de knapperigheid en wat citroensap om verkleuring tegen te gaan. Met deze spread heb je een hele lading belangrijke voedingsstoffen op je boterham liggen. De spread is niet alleen gezond, hij verzadigt ook enorm. Dat komt door de grote hoeveelheid eiwitten en vetten. Twee van deze boterhammen met de avocado spread geven lang een verzadigd gevoel.

Ei avocado spread

Een heerlijke avocado spread voor op een goede volkoren boterham
10 min
5 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 6 Eieren
  • 2 Avocado
  • 1 Sjalotje
  • 1 el Citroensap
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Kook de eieren hard
  • Snijd de avocado's rondom de pit in tweeën en draai de helften van elkaar af. Wip de pitten eruit met de punt van het mes
  • Schep het vruchtvlees uit de schil en doe het in een ruime kom
  • Voeg het citroensap toe en prak de avocado's fijn met een vork
  • Pel de eieren als ze klaar zijn, doe de ei-gelen bij de avocado en leg de eiwitten op een snijplank
  • Prak de ei-gelen door de avocado, Snijd de eiwitten in grove stukken en roer door de spread
  • Snipper het sjalotje en voeg toe
  • Breng op smaak met zout en peper
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 6
Door: Sven