Dit recept voor gember muffins is koolhydraatarm en glutenvrij. De gember muffins kunnen als snack gegeten worden maar kunnen ook een aanvulling zijn op de lunch. Voor de gembermuffins gebruiken we amandelmeel dat enorm vult en rijk is aan goede voedingsstoffen.

De zoetige lucht met een snufje gember deed de keuken heerlijk ruiken tijdens het bakken van deze gember muffins. Het maken ervan is een feest. Het beslag is simpel en er zijn geen keukenmachines voor nodig. Slechts een bakvorm, wij gebruiken zo’n rode silicone muffinvorm voor 6 muffins, een grote kom, een garde, een rasp, een klein schaaltje en een oven.

Muffins van amandelmeel

Muffins van amandelmeel zijn een stuk voedzamer dan muffins die gemaakt worden van bloem. Amandelmeel wordt gemaakt van amandelen die rijk zijn aan veel vitamines en mineralen waaronder belangrijke B-vitamines. Ook de vetten uit amandelmeel mogen niet vergeten worden. Deze zeer belangrijke onverzadigde plantaardige vetten zijn belangrijk voor veel functies in ons lichaam. Wij geven de voorkeur aan blanke amandelmeel zonder vliesjes. Deze is wat minder droog en lekkerder van smaak. De blanke amandelmeel is te koop bij De Tuinen.

Gember als smaakmaker

Gember vinden we heerlijk! De smaak is nergens mee te vergelijken. In deze gember muffins gebruiken we er behoorlijk wat van. Gember is een bijzonder product dat van oudsher bekend staat om zijn vele geneeskrachtige werkingen. De gingerolen in gember werken onstekingsremmend. Gember helpt ook misselijkheid voorkomen waardoor het goed gebruikt kan worden tegen reisziekte. De Amerikaanse professor Ann Bode ontdekte dat de stof 6-gingerol een kankerremmend effect heeft op darmkanker. 6-gingerol komt veel voor in de gemberwortel.

Gember muffins | Muffins van amandelmeel

Verrassend lekkere muffins. Maak ze als gezonde snack of tussendoortje
10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr Amandelmeel
  • 3 Eieren
  • 100 gr Roomboter
  • 1 1/2 Bakpoeder
  • 1 tl Kaneel
  • 40 gr gember - vers
  • 3 tl Gemberpoeder
  • 2 Banaan
  • 300 gr Amandelmeel

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng het amandelmeel, bakpoeder, de kaneel en het gemberpoeder in een kom
  • Pel de bananen en prak ze in een klein kommetje tot moes
  • Smelt de roomboter 30 seconden in de magnetron
  • Breek de eieren en doe ze met de roomboter en bananenmoes in de kom, meng alles goed met een garde
  • Schil de gember en rasp het boven een schaaltje, voeg de geraspte gember en het sap toe aan het beslag en verdeel goed
  • Schep het beslag in de muffinvorm en verdeel over de 6 vakjes, druk een beetje aan
  • Plaats de muffins 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn
  • Haal de muffins uit de vorm door de vorm om te kiepen en laat de muffins even afkoelen op een rooster
Print dit recept
Recept: tussendoortje
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Sven