Het is een klassiek borrelhapje op verjaardagen: het plakje ham of salami met daarin een stengel asperge of augurk. Deze hamrolletjes zijn wat spannender met rauwe ham, asperge en cottage cheese, te nuttigen als voorgerecht, lunch of lekker tussendoortje. Asperges worden trouwens aangeprezen als afrodisiacum, vanwege het fallische uiterlijk. Nu snappen wij waarom het hamrolletje met asperge altijd voorbij komt op saaie kringetjes verjaardagen … ;-)

Hamrolletjes met asperge en cottage cheese

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 plakjes Rauwe ham
  • 4 Witte asperge - uit pot
  • 4 tl Cottage cheese
  • 1/4 Bosui
  • Peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Leg de hamplakken op een snijplank
  • Leg per plakje twee theelepels cottage cheese in het midden van de ham
  • leg daar de asperges bovenop
  • Snijd de bosui in kleine ringen en leg dit er ook op
  • Rol de plakken ham op en leg voorzichtig op een bordje
  • Bestrooi met een beetje peper

Tip

Vervang de rauwe ham door gewone ham. Dit is iets steviger en dat maakt dit gerecht ook geschikt als borrelhapje.
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer