Amandelbrood is een gezond alternatief voor normaal brood en past goed in een koolhydraatarm dieet. Maar eigenlijk is dit amandelbrood ook gewoon heel erg lekker en het vult veel beter dan een boterham van bloem. Nog een gezond voordeel is dat je geen zout gebruikt bij het bereiden van dit koolhydraatarm brood. Wij gebruiken voor dit recept pulp van wortelen, dat overblijft in het bakje van een sapcentrifuge na het maken van wortelsap. Maar je kunt natuurlijk ook wortelen raspen. Laat je overigens niet afschrikken door de bereidingstijd: het brood staat 40 minuten in de oven, dus je bent maar 10 minuutjes bezig met roeren en klutsen.

Amandelbrood met wortel

10 min
40 min
50 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 8 porties

Dit heb je nodig

  • 5 Eieren
  • 50 gr Roomboter
  • 300 gr Amandelmeel
  • 6 wortels voor het pulp - wat overblijft na de sapcentrifuge
  • 1 tl Bakpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in
  • Zet de roomboter in een schaaltje 20 seconden in de magnetron
  • Meng de roomboter en eieren in een schaal met een garde
  • Voeg de amandelmeel en bakpoeder toe en kluts goed
  • Roer de wortelpulp door het deeg
  • Zet het amandelbrood 40 minuten in de oven

Tip

Controleer met een satéprikker of je brood gaar is, als deze er droog uitkomt is het goed. Beleg het brood bijvoorbeeld met een stukje kaas of met zelf gemaakte eiersalade Je kunt dit brood natuurlijk ook zonder de wortelpulp maken, gebruik dan vier eieren in plaats van vijf. Ook met de pulp kun je goed variëren, probeer eens pulp van citroen of appel, of voeg eens wat gemengde noten en rozijnen toe aan dit recept. Heb je geen sapcentrifuge en dus ook geen pulp? Dan kun je natuurlijk ook wat geraspte wortelen aan het deeg toevoegen.
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 8
Door: Jennifer