Dit is een recept voor andijvie salade. Andijvie wordt vaak gebruikt voor andijvie stamppot, maar wist je dat je andijvie ook rauw kunt gebruiken in een salade? Andijvie is lekker knapperig en smaakt super lekker met een kerrie dressing.

Een gekookte eitje, gebakken spekjes, ui en walnoten erbij en voilá,  je hebt een heerlijke voedzame maaltijdsalade. Maar het is ook een verrukkelijke salade als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een barbecue. Dit andijvie salade recept is als bijgerecht goed voor 6 personen en als hoofdgerecht goed voor 2. Andijvie is rijk aan de vitamines A en C, mineralen en het bevat chlorofyl, wat belangrijk is voor het aanmaken van rode bloedlichaampjes. Lekker én gezond dus!

Andijvie salade met kerrie en walnoten

10 min
10 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr Andijvie
  • 4 Eieren
  • 250 gr Spekjes
  • 1 Ui
  • 60 gr Walnoten - ongezouten
Voor de dressing
  • 2 el Mayonaise
  • 3 el Yoghurt
  • 2 tenen Knoflook
  • 1/2 el Kerriepoeder

Zo maak je het

  • Leg de eieren in een steelpan met water, zet de pan op het vuur en laat 6 minuten koken
  • Bak de spekjes knapperig in een pannetje
  • Snij de andijvie intussen in reepjes en was goed
  • Snij de ui in halve ringen en de walnoten klein
  • Mix de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje
  • Leg de andijvie in een schaal en giet 2/3 van de dressing er overheen
  • Giet de eieren af, pel ze en snij in plakjes
  • Leg de ui en de ei plakjes op de salade
  • Strooi de spekjes en walnoten er overheen
  • Druppel de rest van de dressing over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Jennifer