Deze salade met avocado in de hoofdrol is verrukkelijk, heel voedzaam en vult goed. Het is dan ook een van onze favoriete salade recepten; de nootachtige smaak van avocado, de pittige rucola sla, het zoutige en knapperige spek en de zachte geitenkaas gaan perfect samen. Voeg daar nog een zoete dressing aan toe en voilĆ”: het is verantwoord smullen geblazen. Wil je weten of je avocado rijp is, druk dan zachtjes op de schil. Geeft de schil een beetje mee, dan is jeavocado klaar voor gebruik.

Avocado salade

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Avocado's
  • 2 handjes Rucola
  • 6 plakjes Ontbijtspek
  • 40 gr Geitenkaas - zachte
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Mosterd
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Pel de avocado's, snijd doormidden en verwijder de pit
  • Snijd de avocado's in dunne plakjes
  • Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een koekenpan
  • Verdeel de rucola over twee borden en leg de plakken avocado in een waaier bovenop de rucola
  • Meng de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd en wat peper en zout in een schaaltje voor de dressing
  • Sprenkel de dressing over de avocado
  • Breek de knapperige spek in stukjes en leg op de salade
  • Verkruimel de geitenkaas daar overheen
  • Strooi nog wat peper over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer