Rode bieten, als kind vond ik ze al heerlijk. Als mijn moeder bieten had gekookt, kreeg ik stiekem een kleine biet om vast op te snoepen. Deze bietensalade met sinaasappel en kaneel valt bij mij dan ook erg goed in de smaak!

Doordat we gebruik maken van voorgekookte bieten, is deze gezonde salade super snel klaar en simpel om te maken. Dit rode bietensalade recept bevat naast de bieten alleen sinaasappel, kaneel en wat peper. Wij hebben deze salade als hoofdgerecht gegeten met een stukje vlees erbij, maar je kunt het ook als lunch eten of meenemen naar je werk. Verdeel de bieten over twee bakjes, leg er een sinaasappel bij en doe wat kaneel en olie in een klein goed afsluitbaar bakje. Op je werk hoef je het dan alleen nog even in stukjes te snijden en je kunt heerlijk genieten van deze zoete en voedzame salade in het zonnetje (als het weer het toelaat dan).

Bietensalade met sinaasappel en kaneel

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr rode bieten - voorgekookt
  • 2 Sinaasappels
  • 3 tl Kaneel
  • 3 el Olijfolie - extra vergine
  • Peper - vers gemalen

Zo maak je het

  • Spoel de bieten af en snij in blokjes
  • Was 1 sinaasappel en rasp de schil (ongeveer 1 eetlepel)
  • Schil beide sinaasappels nu met een mes en snij in plakjes, snij de plakjes weer in vieren en verwijder de witte velletjes
  • Doe de bieten en sinaasappel in een schaal
  • Meng olijfolie en kaneel in een kommetje en schep door de salade
  • Verdeel de salade over twee borden en strooi er de sinaasappelschil en wat verse gemalen peper overheen
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven