Deze forelsalade met appel is fris en romig. Frisse komkommer, zoete, stevige appel, een rood uitje, een stukje gerookte forelfilet en voilà: een voedzame lunch staat op tafel!

We maken het af met een romig-frisse dressing van yoghurt, limoensap en kruiden. Forel is een vette vis, die gezonde vetten zijn erg belangrijk voor ons lichaam en helpen ons beschermen tegen hart- en vaatziekten. Een salade als deze forelsalade met appel, kan je ook makkelijk meenemen naar je werk als lunch. als je daar tenminste over een snijplankje en een mes beschikt. De komkommer, appel en ui leg je in een bakje (die van de Ikea met goed sluitbare deksel vinden wij erg fijn). De ingrediënten voor de dressing voeg je bij elkaar in een kleiner bakje. De forel in een zakje, ook in de lunchtrommel. Op je werk is het alleen nog even snijden, alles in je bakje mengen en smikkelen maar. Met af en toe een salade naar je werk, eet je lekker gevarieerd en krijg je veel verschillende voedingsstoffen binnen. De truc is om van te voren te bedenken wat je de komende week ongeveer gaat eten. Deze simpele forelsalade ligt bij ons nu ook regelmatig in de lunchtrommel!

Forelsalade met appel

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 125 gr Forelfilet - gerookt
  • 2 Appel
  • 1/2 Rode ui
  • 1 Komkommer
Voor de dressing
  • 2 el Yoghurt - volle
  • 1 el Bieslook - vers
  • 1 el Peterselie - vers
  • 1 limoen - voor het sap
  • 1/2 tl Peper
  • 1/4 tl Knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Was de komkommer en snijd in plakjes
  • Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes
  • Snijd de rode ui in stukjes
  • Snijd de forel in stukjes
  • Verdeel de komkommer, appel, ui en forel over twee borden (of meng in een schaal)
  • Meng nu alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en serveer in een bakje bij de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer