Deze forelsalade met sinaasappel is simpel en toch bijzonder. Wij vinden het belangrijk om minimaal een keer per week vis te eten vanwege de belangrijke vetten. Forelfilet kan je vers bij de visboer kopen, maar bijvoorbeeld ook voorverpakt bij de Lidl.

Onze voorkeur gaat uiteraard uit naar de verse variant. Forel is iets minder vet dan zalm, tonijn, makreel en haring. Forel smaakt daardoor minder machtig, maar is toch erg smaakvol. En gezond ook. Het bevat belangrijke omega 3-vetzuren en een mooi rijtje aan vitamines en mineralen. Eet zo nu en dan een stukje vis! Erg lekker en gezond.

Naast gerookte filet bevate deze forelsalade sinaasappel, sappig en vol vitamine C. Verder gebruiken we pittige rucola sla en rode ui. Een simpele dressing van olijfolie, citroensap en peterselie maakt het af. Een lunch om je vingers bij af te likken!

Heb je zin in nog meer forelsalade? Probeer dan dit forelsalade recept met appel en komkommer, lekker verfrissend!

Forelsalade met sinaasappel

Minimaal twee keer per vis! Deze salade helpt je daarbij
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 125 gr Forelfilet
  • 50 gr Rucola
  • 1 Sinaasappel
  • 1 Rode ui
Voor de dressing
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • 1 el Peterselie
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Was de rucola en verdeel deze over 2 borden
  • Pel of schil de sinaasappel en snij de sinaasappel in blokjes
  • Snipper de rode ui
  • Snij de forelfilet in blokjes
  • Verdeel de forelfilet, sinaasappelblokjes en rode ui over de salade
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en druppel dit over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer