Hmmmm dit garnalen salade recept is super lekker! Met salade kun je eindeloos variëren en we hebben altijd zoveel ideeën. Ik denk dat we eindeloos door kunnen gaan met het bedenken van gezonde salade recepten. Garnaaltjes vinden we erg lekker, we hebben ze in een dressing gelegd van limoensap, extra vergine olijfolie, gemalen anijszaad en een beetje peper. 

Variatie vinden wij het belangrijkste voor een gezonde leefstijl. In Nederland lunchen veel mensen dagelijks met brood. Op het idee om eens een salade te eten, reageert niet iedereen positief. ‘Daar kan ik toch niet op leven’, ‘ik ben toch geen konijn’ ‘wat saai zeg, sla’ … Met onze recepten willen we laten zien dat een goede salade zoals deze garnalen salade met zwarte bonen erg voedzaam is en daardoor goed vult, dat je niet alleen op blaadjes sla hoeft te knabbelen, dat een goede salade alles behalve saai is en dat het maken van een salade voor je lunch niet ingewikkeld is en ook niet veel tijd hoeft te kosten! Wat kan ik nog meer zeggen. Oja, dat salade recepten als deze smullen zijn. Goed voor je lichaam zorgen en genieten van lekker eten. Probeer het eens uit!

We proberen minimaal twee keer per week vis te eten. Als we vis kopen, dan gaan we het liefst naar de visboer. Maar deze garnalen hebben we gewoon bij de Jumbo gekocht. We letten daarbij altijd op:

– of het MSC keurmerk aanwezig is (MSC staat voor gecertificeerd duurzame visserij)
– waar de vis is gevangen, de voorkeur gaat uit naar de Atlantische oceaan
– of er bijvoorbeeld suiker aan de vis is toegevoegd

Waar let jij op als je vis koopt?

Garnalen salade met zwarte bonen

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 el Olijfolie - extra vergine
  • 1/2 limoen - voor het sap
  • 1 tl anijszaad - vermalen
  • Peper - naar smaak
  • 150 gr Roze garnalen - MSC keurmerk
  • 200 gr Zwarte bonen
  • 1/2 Rode ui
  • 1 Tomaat
  • 1 Avocado
  • 50 gr Slamix

Zo maak je het

  • Meng de olijfolie met de limoensap, het anijszaad en een beetje peper in een schaaltje en leg daar de garnalen in
  • Laat de zwarte bonen uitlekken
  • Snijd de rode ui fijn en snijd de tomaat in blokjes
  • Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar af en lepel het vruchtvlees uit de schillen, snijd het vruchtvlees in blokjes
  • Hussel alle ingrediënten door de slamix en je kunt aan tafel!
Print dit recept
Recept: lunch, Salad
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven