Een heerlijke gegrilde aubergine salade vol van smaak, die je als lunch en als bijgerecht kan eten. Als bijgerecht is dit recept goed voor 4 personen, als lunch voor 2.

Wat gaat erin: aubergine natuurlijk, rode puntpaprika (lekker zoet), rode ui, ongezouten amandelen en een dressing van olijfolie met verse munt, peterselie en knoflook. Een smaak explosie en toch zo simpel. Wij vinden aubergine erg lekker als het gegrild is, gegrilde aubergine heeft een zachte textuur en veel smaak. Een gegrilde aubergine salade vinden wij dan ook verrukkelijk en het ziet er vaak culinair uit maar het is heel simpel om te maken. Je hebt alleen een grillpan nodig en wat olijfolie. Vind je het moeilijk om dunne plakken te snijden van een aubergine, gebruik dan een kaasschaaf. Hoe dunner de plakken, hoe eerder ze gaar en zacht zijn. De olijfolie is wel echt noodzakelijk voor de textuur. Aubergine werkt als een spons en zuigt al het vet in zijn omgeving op. Veel mensen die lijnen denken daarom dat je aubergine maar beter kan mijden. Maar het ligt er maar net aan wat je er zelf bij doet. Die paar eetlepels olijfolie zijn echt geen ramp. Bedenk je maar dat je een gezonde salade eet als lunch vol met goede voedingsstoffen, waar je van geniet en een tijdje van vol van zit omdat je lichaam voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen heeft gekregen. Het is veel lekkerder (vinden wij dan) en voedzamer voor je dan een kale boterham met een dun plakje kipfilet (waar vaak ook nog ongemerkt suiker en zout in zit!).

Eet smakelijk! :-D

Gegrilde aubergine salade met puntpaprika en amandelen

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Aubergine - 1
  • 1 Puntpaprika - 1 rode
  • 1/2 Rode ui - 1/2
  • 40 gr Amandelen - 40 gram - ongezouten
  • 30 gr Geitenkaas - 30 gram
  • 2 el Olijfolie - 2 eetlepels
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
Voor de dressing
  • 3 el Olijfolie
  • 1 teen Knoflook
  • 1 el peterselie - vers
  • 10 blaadjes munt - vers
  • 1 snuf Peper
  • 1 snuf Zout

Zo maak je het

  • Snij de aubergine in dunne plakken en bestrijk met olijfolie
  • Strooi er een beetje peper en zout overheen en gril de plakken in een grillpan aan beide kanten ongeveer 5 minuten
  • Snij ondertussen de puntpaprika in dunne reepjes en de rode ui in halve ringen
  • Pers de knoflook, snij de munt en peterselie fijn en meng met de olijfolie en wat peper en zout in een schaaltje
  • Verdeel de plakken aubergine over 2 borden, strooi de paprika, rode ui en amandelen er overheen, brokkel de geitenkaas er ook overheen
  • Giet de dressing over je salade heen en klaar is Kees!
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer